Samsung подготвят няколко интересни изненади на потребителите си през следващата година. Една от идеите, над които се работи е новите смартфони на компанията да нямат класическите 3.5мм. аудио жакове. В случая става въпрос за флагмана Galaxy Note 10, чиято премиера вероятно ще стане факт през есента на 2019г. Корейските медии разпространиха информация, според която Samsung ще премахнат 3.5мм. жак и от Galaxy S11, който ще видим през 2020г. 

 

Имайте предвид, че това е дългосрочна стратегия на Samsung, която няма да е свързана с прeмиерата на Galaxy S10. Основната причина за решението на компанията е невероятната популярност на безжичните аудио слушалки сред потребителите. Прогнозите на Strategy Analytics са, че този пазарен сегмент ще се отчете 42% ръст в рамките на три-четири години. Така доставките на безжични аудио слушалки ще надхвърлят границата от 100 млн. броя през 2020.

 

Премахването на този ключов компонент ще позволи на компанията да оборудва бъдещите си смартфони с по-големи батерии. Много е вероятно Samsung да включат към стартовия пакет и USB Type-C към 3.5мм. aдаптери, за да улеснят своите потребители. В заключение ще отбележим, че това решение ще засегне устройствата, които са представени след есента на следващата година. Смартфоните на Samsung, които ще видим през първата половина на 2019г. ще продължат да имат 3.5мм. аудио жакове.

 

Oще от Digital: Идва ли краят на смартфоните с 3.5-милиметров аудио жак