Samsung подготвят премиерата на нов смартфон с Android от средния ценови клас, който ще се казва Galaxy M10s. Устройството ще предложи няколко интересни подобрения, сред които Ultra-Wide камера и опция за бързо зареждане. В интернет сега бе публикувана информация, която потвърждава част техническите характеристики на Galaxy M10s. Благодарение на нея разбираме какви подобрения ни очакват в модела.

 

Според данните Samsung Galaxy M10s ще е оборудван с 6.4-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция от 1560х720 пиксела. В задната част има двойна камера, като основния сензор е 13-мегапикселов с f/1.9 и е допълнен  от 5MP f/2.2 Ultra-Wide обектив. Отпред има 8МР камера с f/2.0, а батерията е със заряд от 4000mAh. Новият смартфон ще се захранва от Samsung Еxynos 7885 процесор с осем ядра и 3GB RAM.

 

 

Вграденият капацитет за съхранение на файлове е 32GB, но ще може да се увеличи със слот за microSD карта. Операционната система е Android Pie, но има голяма вероятност за ъпдейт към Android 10. В момента това са всички детайли, с които разполагаме за предстоящия смартфон. Премиерата вероятно ще стане факт до няколко седмици, когато ще разберем и каква ще бъде цената на Galaxy M10s на европейския континент.

 

Още от Digital: Как ще се казват новите 5G смартфони на Samsung