Samsung възнамеряват да бъдат доста активни още от първите седмици на новата година. Корейският производител ще изтегли с няколко седмици премиерата на предстоящите си премиум смартфони. Вече ви съобщихме, че Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra ще се продават от 29 януари в шест цвята.

Това ще бъде водещ акцент за компанията през първото тримесечие на годината. Другата голяма промяна в стратегията на Samsung е свързана със смартфоните Galaxy Note. От компанията виждат бъдещето на мобилната индустрия в устройствата с гъвкави дисплеи. Именно заради това Samsung могат да се откажат от премиерата на Galaxy Note през 2021г.

Плановете предвиждат добавяне на поддръжка за стилуси в Galaxy S и Galaxy Z сериите, както и спирането на Note бранда. Все още няма официално потвърждение, но анализаторите са убедени, че 2021г. ще сложи край на фаблетите Galaxy Note. Лидерската позиция на Samsung при смартфоните също така е силно обвързана и с по-достъпните устройства.

 

 

Представителите на Samsung Galaxy A бранда се радват на голяма популярност, което е причина за силното присъствие на компанията сред устройствата от средния и ниския клас. Според последните данни в интернет съществува голяма вероятност Samsung да представят още една серия смартфони през 2021г.

Вече знаем, че компанията работи над модел с името Samsung Galaxy F62, който обаче ще дебютира с името Galaxy E62. Tази премиера ще отбележи завръщането на Galaxy E бранда в портфолиото на компанията, съобщава 91Mobiles.

Припомняме ви, че преди пет години на пазара се продаваха два модела с този бранд: Galaxy E5 и Galaxy E7. Предстоящият модел ще има три или четири камери в задната част, както и сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в екрана. Samsung Galaxy E62 ще работи с Exynos 9825 процесор, който е допълнен от 6GB RAM.

Официалната премиера ще е през 2021г. и тепърва ще разбираме какво ще предложи Samsung в сегмента на смартфоните от средния клас.

 

Още от Digital: Премиерата на Samsung Galaxy A32 5G ще е през 2021г.