Samsung вече тестват няколко нови смартфона, които ще станат част от серията Galaxy A (2019). Представителите на тази гама ще имат ключово значение за позициите на компанията в средния ценови сегмент. Очаква се най-мощният модел да се казва Galaxy A90 и също така да предложи някои от уникалните характеристики на премиум предложенията на Samsung. Популярният блогър IceUniverse разкри допълнителни детайли за подобренията, които ще видим в това устройство. Данните потвърждават, че смартфона ще има безрамков дисплей. 

 

Това означава, че Samsung Galaxy A90 няма да има набиращия популярност Notch прорез в горната част. Иновативният дизайн е свързан с още едно много атрактивно дизайнерско решение, а именно, че предната камера ще изскача над самия екран. Специален механизъм ще я прибира в корпуса, когато не я използвате и ще я активира, когато искате да се снимате, съобщава GizmoChina. Все още не разполагаме с детайли за разделителната способност. Идеята е предната камера да се показва, след като отключим смартфона и така да използваме функцията за лицево разпознаване.

 

 

Новият модел ще бъде представен като наследник на популярния Samsung Galaxy A9 (2018). Очаква се смартфона да предложи още 6GB RAM и 128GB вградена памет. Много е вероятно представителите на серията да предложат още тройни задни камери и да работят с Android 9.0 Pie. При всички положения, обаче включването на камера, която изскача над екрана ще е характеристика, която ще отличи смартфоните от средния клас на Samsung от другите конкурентни предложения с Android, които ще видим на пазара през 2019г.

 

Oще от Digital: Как да се справим с най-често срещаните проблеми със Samsung Galaxy S9, и Galaxy S8