Samsung представиха официално нова, актуализирана версия на смартфона Galaxy A9, който се отличава с много подобрения, като елегантен дизайн, oсемядрен процесор и мощна батерия със заряд от внушителните за този сегмент 5000mAh. Едно от предимствата на устройството са всички нови функции в Android 6.0 Marshmallow, като то е оборудвано и с голям 6-инчов Super AMOLED дисплей, който поддържа Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. Пълното име на модела е SM-A9100 и той предлага последната версия на интерфейса TouchWiz и вградена памет от 32GB, което е два пъти по-висока стойност от капацитета на неговия предшественик.

 

Официалните продажби на пазара на Samsung Galaxy A9 Pro се очаква да стартират до няколко седмици, като цената му ще бъде от порядъка на €480, информира Phandroid. Новият смартфон на компанията разполага с 16-мегапикселова камера на гърба, вместо с 13МР сензор на своя предшественик и оперира с осемядрен Snapdragon 652 процесор, който работи на 1.8GHz и е допълнен от 4GB RAM. Samsung Galaxy A9 Pro разполага с допълнителен слот за microSD карта, както и 8-мегапикселова камера за селфита и включва поддръжка за две SIM карти и високоскоростните LTE мрежи.

 

Устройството запазва традицията и има сензор за пръстови отпечатъци, който е вграден в Hоme бутона и ще може да се купи на пазара в бял, розов и златен цвят, като все още не знаем кога ще стартират продажбите му в Европа. Най-интересните характеристики на Galaxy A9 Pro определено са големия дисплей, осемядрения процесор и мощната батерия, която включва и опция за бързо зареждане. Предстои да видим как този елегантен смартфон ще се конкурира с другите популярни модели с Android, които са позиционирани в средния ценови клас. 

 

Вижте Samsung започват да произвеждат 256GB памет за смартфони и таблети