Само преди броени часове ви информирахме, че смартфоните Galaxy J вече се казват Galaxy A, а сега компанията представи още един атрактивен модел от серията. Устройството се вписва по най-добър начин в концепцията “Built for the Era of Live”, която вдъхновява дизайна на смартфоните Galaxy A. Най-интересната характеристика и отличителен компонент от визията на Samsung Galaxy A80 е подвижният механизъм, който позволява на задната камера да се обърне към сами екран и по този начин да прави селфи снимки. 

 

 

За да постигнат този ефект Samsung са използвали първата 48-мегапикселова камера в свой смартфон досега, която е с f/2.0 апертура и поддържа атрактивния Super Steady режим на Galaxy S10. По този начин новото устройство позволява да правите най-добрите клипове и селфи снимки в мобилната индустрия. Смартфонът има тройна задна камера, която включва още 8МР Ultra-Wide обектив със зрителен ъгъл от 123 градуса, като другата камера се възползва от предимствата на 3D ToF технологията.

 

 

Това дизайнерско решение позволява цялата предната част да бъде заета от 6.7-инчовия Super AMOLED дисплей с резолюция от 2040х1080 пиксела. Samsung Galaxy A80 има вграден сензор за пръстов отпечатък в екрана и 3700mAh батерия, която предлага опция за 25W бързо зареждане. Смартфонът първоначално ще е наличен във версии с 8GB RAM и вградена памет от 128GB. Операционната система е Android Pie с интерфейса One UI, но определено акцента е върху уникалната задна камера.

 

Oще от Digital: Най-добрите смартфони на Samsung за всички времена