Samsung се радват на голяма популярност на представителите на атрактивната серия от смартфони Galaxy A. Устройствата са позиционирани към средния клас, но често предлагат характеристики на флагманите им с Android. Eдно от най-атрактивните предложения на Samsung, които ще видим в следващите седмици се казва Samsung Galaxy A72.

Публикация в Twitter ни разкрива повече детайли за подобренията в смартфона и няколко иновации, които не сме виждали досега в серията. Вече знаем, че Galaxy A72 ще е оптимизиран за 5G технологията, но също така ще е достъпна и версия с 4G LTE свързаност. Рекламни материали свързани с промотирането на модела потвърждават, че ще поддържа трикратно оптично приближение.

Още по-интересното е, че Samsung Galaxy A72 ще е първият смартфон от този бранд, който предлага иновация като 30х Space Zoom. Досега функцията, която използваше алгоритми с изкуствен интелект можеше да се използва единствено от премиум устройства, но ето, че ще стане част от Galaxy A72.

 

 

Новият смартфон ще разполага с четири камери в задната част. Основният сензор е с 64-мегапикселова резолюция и предлага оптична стабилизация на изображенията. Неговата работа се допълва от 12-мегапикселов Ultra-Wide, 8МР телефото и 5МР макро модули.

Телефото камерата първоначално се очакваше да има двукратен оптичен зуум, но се оказва, че смартфона ще предлага 3х оптично мащабиране, както и Space Zoom за 30-кратно приближение. Благодарение на AI софтуера ще се наслаждаваме на много повече детайли, без да се размазват обектите, дори когато зуумваме в тях.

Друга важна иновация в Samsung Galaxy A72 е интеграцията на мощни високоговорители с технологията Dolby Atmos. Това също е новост за серията. Tехническите спецификации включват 6.7-инчов дисплей с 90Hz честота за опресняване и осемядрен Snapdragon 720G процесор с 6GB/8GB RAM.

Батерията е с мощност от 5000mAh и предлага опция за 25W бързо зареждане. Базовата версия на Samsung Galaxy A72 се очаква да се продава на европейския пазар за около €450.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy E ще е нова серия смартфони от бюджетния клас през 2021г.