Samsung ще продължат да обръщат сериозно внимание на смартфоните от средния клас, за да генерират приходи в мобилната индустрия. Представителите на Galaxy A серията имат стратегическо значение за бизнеса на компанията и скоро ни очаква премиерата на нов модел. Корейският производител вече е стартирал производството на Galaxy A52, който ще се превърне в следващия атрактивен смартфон от серията.

Вече знаем и някои детайли за дизайна и спецификациите на Samsung Galaxy A52. Задният корпус на устройството представлява съчетание от пластмасови материали и стъклено покритие. По този начин гърба на устройството ще изглежда по същия начин, както Samsung Galaxy M51 и Galaxy S20 FE.

Oтсъствието на сензор за пръстов отпечатък в задната част, както и в рамката означава, че този модул ще бъде вграден в екрана на смартфона. Бутоните за регулиране на звука и включване са в дясната част на корпуса, като долу под екранa има USB Type-C конектор и 3.5-милиметров аудио жак.

 

 

На гърба ни очаква традиционния камера модул с продълговата форма, в който са позиционирани четири камери. Все още няма информация за резолюцията. Samsung ще продават на пазара две версии на Galaxy A52, като едната от тях ще поддържа 5G технологията.

Най-вероятно премиум модела ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 750G процесора, докато стандартния модел ще работи със Snapdragon 720G. Смартфонът ще използва One UI 3.0 интерфейса, който е базиран на Android 11 и ще има 8GB RAM. Бъдещите собственици на устройството ще могат да се възползват от 15W бързо зареждане.

Дисплеят ще е със 6.5-инчов диагонал и ще може да възпроизвежда съдържание с Full HD+ резолюция. Цената ще е от порядъка на $500.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy E ще е нова серия смартфони от бюджетния клас през 2021г.