Samsung са водещ производител на хардуер в света и създават много от компонентите за мобилните си устройства. Корейският гигант смята да разшири бизнеса си като започне да произвежда компоненти за автомобили. Именно заради това Samsung представиха два нови бранда, които се казват Exynos Auto и ISOCELL Auto. Както имената ви подсказват първото име е свързано с процесори Exynos за автомобили, а втория с нова генерация камери за тях тях.

 

Навлизането на продуктите от тези два бранда ще подобри възможностите на автомобилите, като им позволи да използват уникалните технологии на Samsung. В официално изявление от компанията уточниха, че Exynos Auto ще бъде хардуерна платформа, която включва три подкатегории: V Series за инфотейнмънт системи, A Series за ADAS (автоматизирани системи за асистиране на водача) и T Series за разработване на телематични решения, съобщава ZDNet.

 

 

Новият бранд ISOCELL Auto има за цел създаването на най-усъвършенстваните CMOS сензори за автомобили. Корейският гигант тества премиум версии с поддръжка за Slow-Motion режими, които да улесняват навигацията им. Самоуправляващите автомобили ще имат най-голяма полза от продуктите на Samsung, тъй като използват множество радари и камери във външната част, за да се ориентират в пространството. Samsung ще продължат да инвестират сериозно  и в сферата на изкуствен интелект и 5G мрежите

 

Още от Digital: Samsung ще инвестират $22 млрд. в изкуствен интелект, 5G мрежи и автомобили до 2020г.