Samsung планират да имат силно присъствие на предстоящото технологично изложение CES 2018, което започва на 9 януари в Лас Вегас. Корейският производител сега разкри детайли за един от най-очакваните си продукти, чиято премиера ще е на шоуто и това е мобилния процесор Exynos 9810. Именно този чип ще намери място в тазгодишния флагман на компанията в пазара на смартфони: Samsung Galaxy S9. Новите данни разкриват, че Exynos 9810 е произведен с 10-нанометрова FinFET технология, предаде PocketNow.

 

Интересна подробност е, че същия процес е използва в създаването на Qualcomm Snapdragon 845, който също е произведен от Samsung. Според информацията Exynos 9810 ще е осемядрен процесор, като четири от ядрата ще работят на тактова честота от 2.9GHz. Toва е минимално предимство, спрямо 2.8GHz на Kryo 385 ядрата в Snapdragon 845. Samsung твърдят, че Exynos 9810 е първия процесор за смартфони в света, който има 6CA LTE модем, който осигурява скорост от 1.2Gbps.

 

 

Бъдещите смартфони, които го използват ще се възползват и от усъвършенствани алгоритми с машинно обучение, улесняващи изпълнението на задачите. Samsung Exynos 9810 ще демонстрира два пъти по-висока производителност при Single-Core тестове и е с приблизително 40% по-бърз при Multi-Core, в сравнение със своя предшественик. Очаква се Exynos 9810 да поддържа и видео запис със 120 кадъра в секунда при 4K резолюция.  На този етап това е всичко, което знаем за характеристиките на новия процесор. Повече детайли ще разберем при премиерата на Galaxy S9.

 

Вижте коя серия Samsung Galaxy 2017 смартфони да изберем