Смартфоните от средния ценови клас стават все по-търсени сред потребителите и неслучайно представляват голям интерес за самите производители. Samsung предлагат едни от най-атрактивните предложения в този сегмент и преди дни представиха осемядрения процесор с изкуствен интелект Еxynos 7 Series 9610. Едно от водещите предимства на този чип е възможността за запис на Slow Motion видео със скорост от 480 кадъра в секунда при Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. Потребителите ще могат да използват много интересни камери ефекти, благодарение на специалното звено с изкуствен интелект на Еxynos 7 Series 9610.

 

В момента това е характеристика, срещана единствено в смартфоните от висок клас, но новия процесор ще позволи и на моделите от Samsung Galaxy A серията също да използват подобна функционалност. Taка например алгоритмите на Exynos 7 Series 9610 са в състояние да разпознаят лицето на даден човек, дори ако е скрит зад друг обект. Устройствата, които използват архитектурата също така ще предложат и набиращите голяма популярност боке ефекти, информира АndroidHeadlines. Този режим замъглява задния фон и акцентира върху човека или обекта, който е сниман на преден план и е много подходящ за портрети.

 

 

Новият процесор ще подобри качеството на снимките при липса на достатъчно светлина, тъй като може да слива няколко кадъра в едно изображение с по-висока резолюция. Смартфоните с Еxynos 7 Series 9610 ще са в състояние да записват Slow Motion видео със скорост от 480 кадъра при Full HD формат. Самият процесор предлага съчетание от четири ядра, които работят на 2.3GHz и се грижат за изпълнението на тежките задачи, както и още четири с тактова честота от 1.6GHz. Високата производителност се гарантира и от Маli-G72 графичен чип, който е подходящ за мултитаскинг и игри.

 

Още от Digital.bg: Бъдещите смартфони ще имат SIM карти вградени в самите процесори