Samsung провеждат финални тестове с нов мобилен процесор, който е предназнaчен за смартфоните от средния клас и премиум сегмента. Въпросната архитектура се казва Exynos 7 Series 7904 и е базирана на усъвършенствана 14-нанометрова технология и разполага с осем ядра. Процесорът предлага конфигурация между две Cortex-A73 ядра с работна честота от 1.8GHz и още шест с Cortex-A53 чип дизайна, опериращи на 2.2GHz, съобщава официaлния уеб сайт на Samsung. 

 

Tези характеристики ще гарантират оптимални възможности за работа с няколко приложения и игри, както и за гледане на мултимедия. Samsung Exynos 7 Series 7904 също така ще допринесе за редуцирането на цената на смартфоните от средния клас, което е другото водещо предимство на новия чип. От компанията уточниха, че процесора разполага още с LTE Cat.12 модем, осигуряващ скорост за даунлоуд на информация от 600Mbps и предлага поддръжка за тройни задни камери.

 

 

Бъдещите смартфони със Samsung Exynos 7 Series 7904 ще предлагат опция за снимане на панорамни изображения с широки зрителни ъгли и боке ефекти. Потребителите ще могат да правят Full HD клипове със скорост от 120 кадъра в секунда или UHD съдържание с 30fps. Дисплеите на устройствата ще имат максимална Full HD+ разделителна способност. Samsung вече са стартирали масовото производство на 14-нанометровия процесор, като първите смартфони с него ще са достъпни на по-късен етап от годината.

 

Още от Digital: Колко бърз ще е процесора на Samsung Galaxy S10