Първата половина на календарната година бе изпълнена с редица затруднения за много от водещите производители. Директните ефекти от световната пандемия се очаква постепенно да бъдат компенсирани в месеците оставащи до края на 2020г. 

Samsung Electronics са един от най-големите технологични гиганти, който също очаква процесите на възстановяване да окажат позитивно влияние върху представянето им през третото тримесечие. От SamMobile ни съобщават, че очакваните приходи за периода ще достигнат до $8.42 млрд.

Анализаторите също очакват стабилен ръст в продажните на телевизори, интелигентни домакински уреди и смартфони. В случай, че Samsung Electronics отговорят подобаващо и наистина отчетат подобни резултати това ще бъде първият път от две години, когато е премината психологическата граница от 10 трилиона корейски вона ($8.42 млрд.)

Ако всичко върви по план Samsung ще обявят официално финансовите резултати за третото тримесечие през октомври. 

 

 

Разликите между прогнозите на различните анализатори са изключително минимални, като всички очакват най-доброто тримесечие за Samsung от две години насам. Продажбите на смартфони също ще бъдат водещ движещ фактор, тъй като на пазара ще бъдат продадени с 49% повече устройства с бранда Galaxy.

Припомняме ви, че през последните няколко седмици компанията реализира премиерата на няколко атрактивни устройства, сред които Samsung Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Tab S7, Galaxy Tab S7+ и Galaxy Z Fold 2. Потребителите вече могат да се сдобият и с най-евтиния смартфон с 5G технологията на компанията, а именно Galaxy A42 5G, но също и бюджетния Galaxy M51. 

Разнообразното портфолио е една от основните причини за солидното присъствие на Samsung в индустрията. Световният пазар на телевизори ще се стабилизира през третото тримесечие, когато компанията очаква над 40% ръст в продажбите на устройства с QLED дисплеи.

 

Още от Digital: Samsung ще работи със Corning върху създаване на собствено защитно стъкло за гъвкави смартфони