Бизнес стратегията на Samsung нямаше да бъде толкова успешна, ако компанията не произвеждаше много от хардуерните компоненти за своите устройства. Така не само се намалява зависимостта от външни производители, но също се гарантира по-достъпна цена.

Продажбата на дисплеи, NAND памет, камера сензори на други водещи брандове се превръща във все по-сериозен източник на приходи за Samsung. Kорейският производител също така има силни позиции в сегмента на IoT джаджите, умните часовници и е глобален лидер в пазара на телевизори. 

Оперативната работа на корейския конгломерат е подпомогната от мрежа дъщерни дружества като например Samsung Display. Tози подход на Samsung допринася за диверсифициране на бизнеса и също така стимулира иновациите в разнообразното портфолио, което предлагат на многобройните си клиенти.

Водещ акцент за Samsung ще продължат да бъдат по-достъпните смартфони, които стават все по-популярни в световен мащаб. От GizmoChina ни съобщават, че Samsung Electro-Mechanics ще започват да произвеждат камери за смартфони от средния клас.

 

 

Навлизането на това подразделение на Samsung в този сегмент ще изостри конкуренцията, но и ще подобри възможностите на устройствата Galaxy. Информацията бе потвърдена официално по време на представянето на финансовите резултати за второто тримесечие. 

Вицепрезидента на Samsung, Бае Кван-вуук сподели, че търсенето към камера модули от средния клас се увеличава постоянно и е бизнес възможност, от която Samsug Electro-Mechanics ще опитат да се възползват. Решението се обмисля от известно време, но сега корейския производител смята, че е подходящия момент за реализацията на идеята. 

Според някои анализатори един от първите договори на Samsung Electro-Mechanics, който ни очаква ще бъде подписан с Apple. Toва не е случайно, тъй като дъщерното дружество произвежда камерите за премиум смартфоните от Galaxy S и Galaxy Note сериите.

Едно от големите предимства на модулите е поддръжката на системи с оптична стабилизация на изображенията, което е характеристика на флагманите с Android. Oт Samsung Electro-Mechanics обещават и сериозни подобрения по отношение на оптичния зуум.

 

Още от Digital: Samsung разработват смартфон с шест камери, които могат да се движат