Водещите производители на смартфони премахнаха традиционните Home бутони и вече експериментират с различни безрамкови дизайни в бъдещите си модели. Една от следващите иновации, която ни очаква в индустрията е навлизането на повече устройства, които имат сензори за пръстов отпечатък, вградени в дисплея. Технологията все още не е готова да намери място в някой от най-търсените смартфони с Android, но скоро ситуацията ще се промени. Новите данни на TheKoreaHerald разкриват, че Samsung Galaxy Note 9 ще предложи подобна функционалност.

 

Инженерите на Samsung Display вече тестват четири различни сензори за отпечатък, които се вграждат в дисплеите, като три от тях вече са готови. Това означава, че Samsung са много близко до финалния продукт. Ако всичко върви по план съществува голяма вероятност Galaxy Note 9 да стане първия смартфон на компанията с подобен сензор. Премиерата на устройството ще е в последните дни на август, което ще осигури достатъчно време на Samsung Display да оптимизират максимално възможностите на тази технология преди да представят дългоочаквания модел.

 

 

Tрадиционно финалните версии на даден хардуер са готови около пет месеца преди официалната премиера. Samsung се движат по план с интеграцията на сензор за пръстов отпечатък в дисплея на Galaxy Note 9. Все още се търсят начини как да се намали максимално цената на подобни компоненти, която в момента надхвърля $15.2 за един сензор с Face ID технологията на Apple. Пазарните наблюдатели са на мнение, че Samsung могат да представят няколко версии на Galaxy Note 9 и само една от тях да предложи сензор за пръстов отпечатък в дисплея, за да оптимизират производствените разходи.

 

Още от Digital: Сензорите за отпечатъци вградени в дисплея ще са стандарт за самртфоните през 2018г.