Corning е компанията, която създаде издръжливите Gorilla Glass стъкла. Технологията от години се използва масово от мобилните устройства на пазара. Всяко следващо поколение на защитните стъкла е по-здраво и предлага още по-висока степен на сигурност срещу удар и драскотини. Samsung Display са глобален лидер в производството на AMOLED дисплеи и също си партнират с Corning.

Началото на сътрудничеството им е дадено преди седем години, когато корейския производител се превърна в един от инвеститорите на Corning. Aкциите на Samsung в създателите на Gorilla Glass представляват около 7.5% от общия капитал. Трябва да уточним, че привилигерованите акции, които притежава компанията стават конвертируеми след период от 7 години.

Въпросният срок изтича през настоящата година, но Samsung Display и Corning възнамеряват да удължат бизнес споразуменията помежду си с още седем години. Съгласно сделката Corning вече получиха пълен контрол над Samsung Corning Precision Materials, което допринася за реализирането на по-добри и стабилни финансови резултати.

 

 

Новото споразумение ще направи Samsung Display стратегически партньор в разработките на Corning поне до края на 2028г., информира AndroidHeadlines. Следващата стъпка от партньорството им предвижда корейския бранд да преобразува всичките си привилегировани акции в обикновени. Това представлява 13% от обикновените акции на Corning.

По този начин Samsung ще имат 115 млн. акции, като 35 млн. от тях ще бъдат изкупени обратно от Corning. Тези транзакции ще означават, че собствеността на Samsung Display ще бъде около 9%, съгласно новото седемгодишно споразумение. 

Първоначалното обратно изкупуване на обикновени акции се очаква да приключи през април 2021 г. и незабавно ще намали броя на разредените акции на Corning с 35 милиона акции, или около 4%. Анализаторите прогнозират незабавен ръст в дивидентите на притежавана акция от страна на инвеститорите.

Бъдещите устройства на Samsung ще продължат да използват първи технологиите на своя партньор.

 

Още от Digital: Създателите на защитните стъкла за смартфони Corning изобретиха боя, която убива COVID-19