Samsung са толкова успешна компания в мобилна индустрия и заради факта, че произвеждат голяма част от компонентите за своите смартфони. Добър пример в това отношение са Super AMOLED дисплеите, които са доминираща технология и ключов елемент от Galaxy S и Galaxy Note сериите. 

Последният доклад на Strategy Analytics сега потвърждава, че Samsung Display са запазили лидерската си позиция и са най-големия производител на дисплеи за смартфони. Данните обхващат първото тримесечие на 2020г. и очертават 3% ръст в продажбите в световен мащаб. 

Водещите производители на дисплеи за смартфони са генерирали с $9 млрд. повече приходи, в сравнение с предходното тримесечие, съобщава SamMobile. Oсновните заключение от развитието на този сегмент през януари-март са изключително високото търсене към OLED дисплей и пренасищане от наличния инвентар на LCD панели, които провокират все по-малък интерес към потребителите. 

Успешното представяне на компанията се дължи основно на огромните им инвестиции в OLED технологията. 

 

 

Тук е подходящ момент да допълним, че Samsung Display са най-големият производител на дисплеи с OLED технологията. През първото тримесечие на годината над 52% от всички продадени панели за смартфони са произведени именно от корейския гигант. 

Следващите два бранда, които допълват първите три са BOE Technology и Tianma Electronics. Разликата между тях и Samsung Display е твърде голяма, за да застрашат водещата им позиция. По всичко личи, че и другите производители в индустрията постепенно започват да изместват фокуса си от LCD дисплеите. 

Неоспоримите предимства на OLED дисплеи и навлизането на нови производствени технологии допълнително ще гарантират, че Samsung Display ще могат да създават още по-добри и по-евтини екрани за смартфони с технологията. Специалистите на Strategy Analytics очакват негативните последици от пандемията от COVID-19 да засегнат този пазарен сегмент в следващите месеци.

Подобни процеси ще забавят доставките и могат да отложат премиерата на някои дългоочаквани устройства на водещите производители.

 

Още от Digital: Samsung слага край на бизнеса с LCD дисплеи до края на 2020г.