Samsung демонстрираха възможностите на уникален продукт на CinemaCon 2017 събитието в Лас Вегас. Самият продукт се казва Samsung Cinema Screen и както името подсказва представлява огромен кино екран с големина от 10 метра. Oще по-интересното е, че това е първият HDR LED кино дисплей в света, който също така поддържа и 4K резолюция от 4096х2160 пиксела. Oт Samsung твърдят, че Cinema Screen предлага десет пъти по-големи нива на яркост, в сравнение с конвенционалните проектори.

 

 

Официалните данни показват, че тази стойност при кино екрана на компанията е 146fL, като за сравнение стандартните проектори рядко надхвърлят 14fL, съобщава TechRadar. Cinema Screen е в състояние да възпроизвежда максимално наситени цветове и най-тъмните нюанси на черното в почти безкрайно съотношение на контраста. Този продукт не е създаден за обикновените потребители. Samsung смятат, че е подходящ за корпоративни събития, концерти, спортни състезания и други публични прояви.

 

 

Cinema Screen е разработен за случаите, в които искате да покажете съдържание на огромен екран без да използвате за тази цел допълнителен проектор. Все още не знаем цената на кино екрана, тъй като той все още е прототип. Ще са необходими няколко години преди компанията да стартира продажбите на финалната версия на Cinema Screen. На този етап модела е създаден с идеята да демонстрира предимствата на 4K HDR технологията.

 

Вижте какво е 4K HDR и как ще промени нашите телевизори