Може и вече да сте го виждали някъде. Името му е Samsung Ballie и е един от технологичните  продукти, който предизвика най-голямо внимание малко преди пандемията от COVID-19.

Всъщност това е смарт робот, който прилича на топка за тенис и се придвижва по подобен начин, както BB-8 oт популярната сага Star Wars.

 

 

По този начин умната машина е в състояние да ви следва във всички помещения на интелигентните домове и респективно да ви помага със задачите.

На този етап Samsung Ballie е просто прототип, но ако всичко върви по план може да се превърне в неизменна част от Smart Home TV портфолиото на компанията.

 

 

Смарт роботът е оборудван с вградена камера и редица сензори, които му позволяват да се ориентира в пространството. Samsung Ballie също така може да идентифицира своя собственик и да управлява от разстояние другите смарт джаджи, които са свързани към Интернет.

 

 

В забавното видео ще ви направи впечатление как Ballie  е в състояние да променя силата на осветлението, да настройва климатичната инсталация, да отваря врати, пуска телевизора и др.

Samsung Ballie може да се навигира с жестови команди и е част от мащабната стратегия на компанията да използва модерните технологии, за да улесни ежедневието ни. Времето ще покаже колко време ще е необходимо да видим финалната версия на Samsung Ballie на пазара.