Moдерните смартфони предлагат все по-добри възможности за фотография, което се дължи на усъвършенстваните им двойни задни камери. Тази тенденция ще продължи с пълна сила и в следващите месеци, а някои компании вече тестват различни решения, с които да изведат концепцията на съвсем различно ниво. Така например Huawei P20 Pro е впечатляващ модел, който има три камери на Leica с обща резолюция от 68 мегапиксела (40MP основен RGB, 20MP монохромен и 8MP телефото обективи), с което превъзхожда конкурентите си във високия клас.

 

Последните данни на TheInvestor разкриват, че Samsung и LG също проявяват интерес към тази идея. Двете компании вече са започнали разговори с водещите доставчици на компоненти, за да отправят поръчки на тройни камери за бъдещите си устройства. Според информацията Apple  ще използват подобни обективи в наследника на iPhone (2018). Премиерата на смартфони с три камери от Samsung, Apple и LG през следващата година със сигурност ще накара и другите производители на модели с Аndroid да последват примера им ида предложат тази иновация на потребителите.

 

 

Samsung Galaxy S10 ще се превърне в първия смартфон на компанията с тройна камера. Очаква се следващият им флагман да има 12МР широкоъгълен обектив, заедно с 13МР телефото сензор и 16МР Super-Wide Аngle камера. Корейският производител смята да използва три камери и в смартфоните Galaxy A (2019). Анализаторите прогнозират, че LG V40 ще има общо пет камери, като компанията вероятно ще заложи на сходна стратегия със Samsung. В крайна сметка това няма да остави избор и Apple ще оборудват iPhone (2019) с три основни камери.

 

Още от Digital: Защо камерите ще са най-важната характеристика в смартфоните