Always On Display (AOD) е полезна функция, която позволява да виждате часа, датата, нотификациите и оставащия процент на батерията, когато дисплея на смартфона е заключен. Samsung предоставят на потребителите и множество допълнителни възможности за персонализация, като промяна на стила на часовника или избора на друг цвят на текста и др. Активирането на този режим на смартфона е подходяща възможност да добавите като фон собствена снимка, която да се показва заедно с другата полезна информация предоставяна от AOD, предаде TheVerge.

 

 

Последният ъпдейт добавя още една много интересна функционалност, а именно възможността за използване на GIF анимации. За целта трябва единствено да изберете файла, който искате от галерията и да натиснете "Set As Always On Display Image" опцията от менюто. Имайте предвид, че самия GIF не трябва да е много дълъг, а също, че Samsung предлагат собствена колекция от подобни анимации, които също може да приложите и използвате с тази функция. Oграничението с продължителността е заради съображения за живота на батерията. 

 

Интеграцията на GIF файлове към АОD дълго време бе една от най-желаните характеристики за потребителите. Трябва да ъпдейтнете до 3.2.26.4 версията на Always On Display (АОD), за да се възползвате от тази функционалност. Другото ключово изискване е смартфона да е актуализиран към Android 8.0 Oreo, за да може да качвате GIF анимации в AOD. От Samsung също така се ангажираха да продължат да ъпдейтват тази функционалност в следващите месеци, за да я направят по-интересна и атрактивна за всички потребители.

 

Още от Digital: Кои смартфони на Samsung ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo