Samsung демонстрираха по най-добрия начин последните иновации в сферата на Micro LED технологията с премиерата на два впечатляващи модела. Устройствата са част от портфолиото на компанията на CES 2019 и представляват луксозни Wall TV телевизори, които имат 75 и 219-инчови дисплеи. Samsung също така определиха Micro LED като бъдещето на интелигентните дисплеи с висока резолюция, които могат да се персонализират. съобразно нуждите на всеки потребител. 

 

 

Teлевизорите с технологията се отличават с безпрецедентно качество на картината и премиум дизайн. Всеки дисплей използва множество Micro LED модули, включващи милиони неорганични червени, зелени и сини микрочипове, които излъчват собствена светлина. Именно тази характеристика гарантира реалистични цветове и максимално качество на картината. Новият 219-инчов "Window TV" e разработен като наследник на уникалния 146" The Wall, който видяхме на CES 2018, съобщава Engadget. 

 

 

Компанията е разработила и по-достъпна версия на устройството, която ще е налична във версия със 75-инчов MicroLED дисплей и 4K разделителна способност. Използването на тази технология премахва напълно рамките около екрана и позволява самите модули да се слеят в един огромен панел с внушителни размери. Все още не разполагаме с информация за цената на новите телевизори, но Samsung ще разкрият повече детайли на предстоящото изложение CES 2019 (8-11 януари).

 

Още от Digital: Samsung ще представят нови версии на телевизорите The Frame и Serif 4K TV на CES 2019