Вече ви информирахме, че Google се отказват от производството на самоуправляващи автомобили. Технологичният гигант също така взе интересното решение да отдели този свой бизнес в отделна компания с името Waymo. Сегашният шеф на дивизията Джон Крафчик бе назначен за главен изпълнителен директор на Waymo. За в бъдеще тя ще оперира под шапката на Alphabet. От Engadget сега ни информират за първия голям партньор на новосъздадената компания и това е Honda. 

 

Припомняме ви, че плановете на японския производител предвиждат първите ѝ aвтономни коли да са факт до края на десетилетието. Honda смятат, че технологиите на Google са най-иновативното решение в индустрията, което може да ускори навлизането им на пазара. В същото време сътрудничеството между двете компании ще превърне Google в още по-влиятелно име в сегмента на самоуправляващите автомобили. Fiat Chrysler досега бе най-големият партньор на компанията в тази пазарна ниша. 

 

Honda е популярно име, което може да провокира голям интерес към Waymо и сред другите водещи имена в индустрията. Въпрос на време е да видим първите самоуправляващи автомобили на пазара, като от Google вече поеха ангажимент да ги направят по-безопасни от традиционните коли. Комбинацията между уникалния софтуер на компанията и иновативните технологии на Honda е сигурна гаранция, че те ще отговорят на високите изисквания на потребителите.

 

Вижте защо самоуправляващите автомобили ще станат популярни както смартфоните