Вижте още: Wi-Fi Рутер D-Link DIR-878 Wireless AC1900

 

Когато искате да имате висококачествен Wi-Fi интернет в дома си, не трябва да правите компромиси. Особено ако планирате да играете нови гейм заглавия онлайн, да стриймвате 4K видео на Smart телевизорите си или всичко в дома ви е свързано в една обща Smart Home мрежа. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bgще ви покаже един от най-добрите рутери които днес могат да бъдат намерени в България. Уважаеми дами и господа - D-Link DIR-882 EXO AC2600 MU-MIMO Wi-Fi.

Да започнем с това, какво има в кутията, която не е никак малка. Още тук ще акцентираме върху нещо много важно – никога не изхвърляйте съпътстващите книжки с инструкции и други хартии. Не само, защото в тях е обяснено подробно как да свържете рутера си, но и защото без това малко правоъгълно листче, няма да можете изобщо да го свържете. Тук са написани името и паролата на вашия рутер.

 

 

В кутията освен него имате LAN кабел и зарядно което върви с два накрайника – за европейски, американски и азиатски контакти. Дизайнът на AC2600 е много ефектен и футуристичен. Разчупените форми идеално биха се вписали към всеки интериорен дизайн, без да се натрапват. Цветът на рутера е матирано черен и по него не личат нито следи от пръстови отпечатъци, нито прах. Размерите на рутера са 258 на 184мм с дебелина 45.5мм и тегло от 565гр. Той може да бъде поставен както хоризонтално върху равна повърхност, така и вертикално върху стена.

Охлаждането е 360-градусово, така че както и да поставите AC2600, той няма да грее. Важно е също така да отбележим, че в задната част на корпуса, на удобно място до едната антена е разположен Power бутон за рестартиране на мрежата. Изключително удобно в случаите когато сте монтирали рутера някъде на високо, където нямате възможност да гледате къде точно натискате с пръст.

 

Тук има още бързи бутони за Wi-Fi и WPS. Имате и специална, добре предпазена дупка за хардуерен Reset. Периферията на рутера е доста функционална. Тук маркираме пълноразмерен USB 2.0 порт, 4 стандартни LAN изхода и един вход. В долната част, на удобно място е изнесен и високоскоростен USB 3.0 порт.

D-Link EXO AC2600 има общо 4 антени със 180-градусова настройка която позволява да покривате колкото се може по-широк спектър с безжичен интернет. Тестовете ни показват, че рутерът без проблем успява да покрие 200-квадратов мезонет или голяма фамилна къща. Сигурно сте забелязали MU-MIMO в името на продукта. Това е технология която позволява на множество едновременно свързани устройства да получават интернет с еднакво добро качество и висока скорост. Така членовете на семейството ви могат едновременно да гледат онлайн HD филми на smart телевизора, да браузват на няколко смартфона, да контролират уредите в „Smart Home“ система и да играят онлайн игри без буфериране. Рутерът има Lag Free за 4K стрийминг.

 

 

Разбира се тук има още един спомагащ фактор. Ако при обикновените рутери в кутията има съвсем оскъден хардуер, то при AC2600 EXO се крие мощен двуяден процесор. Той може да изпълнява по много възложени задачи едновременно и няма да ви се налага да изчаквате за дадена команда.

 

 

Ако използвате смартфон свъръзан към домашната ви мрежа. С помощта на AC SmartBeam функцията на -Link EXO, към смартфона се насочва постоянна честотна лента. Така без значение дали се движите или сте на едно място, интернет връзката ще бъде постоянна и без нежелани промени. Всички знаем, че днес повечето хубави игри са мрежови или с онлайн функционалности. QoS технология на рутера ви позволява безпроблемно да им се наслаждавате без каквото и да е забавяне. Тук идва моментът да кажем и какви са максималните скорости които постига D-Link AC2600 EXO. Какви се струват до 800 Mbps в 2.4 GHz мрежа или до 1733 Mbps в 5 GHz. Тук всичко буквално лети - това са скрости които са немислими не само за обикновените рутери, но и за голяма част тези които се позиционират във високият клас.

 

 

Цената на която към днешна дата D-Link DIR-882 EXO AC2600 MU-MIMO Wi-Fi може да бъде намерен в България е около 230лв.