Технологиите промениха не само мобилните устройства, които използваме, но намират все по-силно присъствие в домовете ни, като също така допринасят за създаването на много по-иновативни и футуристични сгради. Руският милиардер Васили Клюкин има интересна идея как да се възползва от това и разкри плановете си да построи впечатляващо съоръжение, което ще имитира начина, по който изглежда една от най-смъртоносните змии, а именно кобрата. Данните за това бяха публикувани в неговия официален блог и според тях името на въпросния небостъргач ще бъде Asian Cobra Tower, информира DigitalTrends. 

 

Клюкин планира да построи сградата на територията на Япония или Китай и вече е започнал преговори с местните власти, за да подбере най-доброто място, на което да бъде изградено това съоръжение, предаде DigitalTrends. Не бива да забравяме и факта, че в източните култури имат специално отношение към змиите и драконите, което също провокира желанието му да създаде Asian Cobra Tower точно там. Иновативният небостъргач ще има визия, която наподобява изправена кобра с основа, която изобразява навитата ѝ опашка, кято по цялата му дължина ще има множество цветни LED диоди.

 

Във вътрешността на сградата ще има просторни етажи, които ще са изпълнени предимно с офиси и апартаменти, като местата в "челюстите" на кобрата ще бъдат най-скъпи и там ще има специални бизнес помещения, луксозни ресторанти или огромен нощен клуб. Змиите и драконите се възприемат в Азия като пазители  на дома, храмовете, съкровищата и всички лунни богове, като Клюкин се надява този дизайн да превърне небостъргача в голяма туристическа атракция. Все още не знаем колко време ще му отнеме, за да построи Asian Cobra Tower, както и каква сума ще инвестира за създаването на тази сграда.

 

Вижте възможно ли е да се построят сгради на повърхността на Марс