Teхнологиите за виртуална реалност стават все по-популярни сред водещите производители, като успоредно с тях все повече услуги и мобилни приложения включват и поддръжка за 360-градусови клипове и снимки. Ако сте привърженик на тази функционалност вероятно сте забелязали, че може да изпитате проблеми, за да откриете достатъчно съдържание за този формат. Round.me е името на мобилно приложение, което е създадено с идеята да ви позволи лесно и бързо да се справите с тази ситуация е вече е достъпно за изтегляне за Android и iOS, съобщава PhoneArena. 

 

Заглавието ви позволява да посещавате виртуално множество екзотични локации по цял свят и само с няколко кликвания на дисплея да се потопите по най-добър начин в 360-градусовите панорами. Специален софтуер ще подобрява изживяването, ако разполагате с допълнителни очила за виртуална реалност, като другите функции включват Panorama Viewer и Directional Sound, с които видеото и звука създават напълно различно преживяване за вас. Освен богата колекция от съдържание на Round.me е добре да знаете, че то е безплатно за водещите мобилни платформи, което се очертава като другото му голямо предимство.

 

Допълнителна функционалност позволява да местите смартфона и да се "разхождате" в снимките по същия начин, както бихте се огледали от прозореца си, което също е доста интересно. Отделните локации са подредени в различни колекции, като са предвидени опции да споделяте, харесвате, коментирате и следвате съдържанието, което качват другите потребители, както и да се наслаждавате на специално подбраните звуци. Поне на този етап Round.me е най-доброто приложение за откриване на 360-градусови снимки за смартфоните и таблетите на пазара.

 

Вижте как ще можем да стриймваме в реално време 360-градусови клипове в YouTube