Ericsson потвърдиха официално, че вече са избрали кого да назначат за свой председател. Оказа се, че това е 60-годишния Рони Летен, който за последно бе главен изпълнителен директор на шведския бранд Atlas Copco. Тук е момента да уточним, че компанията оперира в сферата на минното оборудване, а също, че Рони Летен напусна своя пост по-рано през годината. Данните за новото назначения бяха потвърдени от Ericsson пред Reuters.

 

Oчаква се акционерите да одобрят назначението. Рони Летен ще наследи Леиф Йохансон, който се оттегли през юли. Рони Летен е 60-годишен белгиец, който има богат опит в сферата на бизнеса и мениджмента на големи компании. Ericsson се надяват с този избор да се справят по-успешно с огромната конкуренция на други доставчици на телекомуникационно оборудване като Huawei и Nokia. Това доведе до почти двоен спад в стойността на акциите на Ericsson за последните две години. 

 

Назначението на Рони Летен не е изненадващо, тъй като под негово ръководство Atlas Copco увеличи капитала си с внушителните 326%. В свое изявление той потвърди новото назначение и обяви, че ще се фокусира изцяло върху работата си в Ericsson. По този начин Рони Летен ще напусне поста на председател на борда на директорите в Еlectrolux. Само времето ще покаже дали богатия опит и професионални качества на Рони Летен ще позволят на Ericsson да стабилизират своя бизнес.

 

Вижте нов процесор на Ericsson и IBM ще ускори навлизането на първите 5G мрежи