В платформата за онлайн финансиране Kickstarter се появи нов проект, който за отрицателно време набра изключително голяма популярност и не само достигна първоначално заявената сума за стартиране на проекта, но дори я прескочи над 10 пъти. 

 

 

Става дума за роботът котка MarsCat, който се оказва далеч по-достъпна алтернатива на Aibo, който преди време представи Sony. Котката може да се самообучава, което ѝ позволява да изгради собствен характер на база навиците си. В тялото ѝ са вградени 16 подвижни части, което ѝ позволява максимална гъвкавост, присъща на една истинска котка. MarsCat може да стои в различни пози и да изпълнява гласови команди.

 

 

В тялото на робота са вградени множество датчици, камера, микрофони и високоговорители. В очите на котката са вградени OLED екрани, които могат да показват изражение и емоции.  MarsCat може да разпознава стопанина си и да издава различни звуци.

 

 

Роботът котка се очаква да се появи на пазара през Май 2020г,, като за инвеститорите от Kickstarter цената е 699$, а за всички останали желаещи са се сдобият с джаджата - 1299$.