Capcom разработват нова версия на Resident Evil 4 заедно с японското визуално студио M-Two. Тази компания е основана от Тацуя Минами, който е бивш шеф на PlatinumGames и имаше активно участие в римейка на Resident Evil 3.

Сътрудничеството между двете страни закономерно ще се задълбочи и с със следващото заглавие в култовия франчайз. Данните разкриват, че са създадени вътрешни екипи на Capcom, в които участват и софтуерни инженери на M-Two, като участие имат още RE2 Remake и Devil May Cry 5 екипите на компанията.  

Според непотвърдена информация римейка на Resident Evil 4 има благословията на оригиналния режисьор на игри Шинджи Миками, който сега работи върху GhostWire: Тоkyo за Tango Gameworks и Bethesda.

Смята се, че той е отказал да ръководи проекта, но се е съгласил да се включи с практически и технически насоки за развитието на играта.

Предвиденият график на Capcom за следвaщите две години е доста натоварен и включва премиера нa Resident Evil 8 през 2021г.

 

 

Новата версия на Resident Evil 4 засега трябва да е достъпна преди края на 2022г. Всъщност през тази година се навършват 15-години от премиерата на първоначалната версия на Resident Evil 4 за GameCube. 

Така Capcom ще продължат стратегията с един голям ъпдейт на година, след като пуснаха Resident Evil 2 римейк през 2019г. както и Resident Evil 3 Remake преди няколко седмици. Все още, обаче е твърде рано, за да имаме конкретни детайли за сюжета, персонажите и геймплея на обновения Resident Evil 4.

Всъщност това е най-успешната игра в каталога на Capcom досега съгласно рейтинга в Metacritic, като Resident Evil 4 е реализирала над 7.5 млн. продажби за различните платформи. Премиерата за PS3, Xbox 360 и PC бе преди девет години, а интеграцията за Xbox One и PlayStation 4 е активна от 2016г.  

Допълнително ще разбираме повече детайли за другите участници в проекта на Capcom, с който ще вдъхнат живот на най-успешната си игра досега.

Все пак в следващите месеци водещия акцент за компанията ще е Resident Evil 8, която трябва да дебютира през следващата година с оглед предстоящата премиера на Sony PlayStation 5 и Xbox Series X в края на 2020г.

 

 

Oще от Digital: Най-добрите видео игри за 2019г.