Компанията Rimac разработи впечатляващ електрически велосипед. Новият модел се казва Greyp G12H и най-интересната му характеристика е мощната батерия. Тя е с капацитет от 3kWh и благодарение на нея велосипеда може да измине цели 240 километра преди да се наложи да я заредите отново. В момента нито един друг конкурент на пазара не може да се похвали с подобно постижение, предаде Engadget.

 

Иновативният велосипед на компанията е създаден специално, за да намали максимално разходите ви за транспорт. Според официалните данни на Rimac, ако пътя до работата ви е приблизително 16 километра това пътуване ще ви струва едва $0.02. Трудно можем да се сетим за по-евтин начин да се придвижваме в натоварените градски условия. Rimec Greyp G12H представлява усъвършенствана версия на предходния електрически велосипед, който се казва G12S. 

 

Aко се интересувате от покупката на подобен модел е добре да знаете, че той може да се купи за приблизително €8380. Новата машина има два пъти по-мощна батерия, което е сигурна гаранция, че цената на G12H ще е по-висока. Все пак идеята да пътувате толкова евтино и да изминете 240 километра с едно зареждане би оправдала подобна инвестиция за много потребители. 

 

Вижте VanMoof Electrified S е електрическият велосипед на бъдещето