Huawei вече се утвърдиха като вторият най-голям производител на смартфони в индустрията, след като успяха да изпреварят по продажби Apple. Китайският гигант има амбициозни планове за следващите тримесечия, в които ни очакват още интересни премиери на новите им продукти. Припомняме ви, че на 16 октомври е премиерата на Mate 20 и Mate 20 Pro, която ще стане факт на специално събитие в Лондон. Главният изпълнителен директор на Huawei, Ричард Ю потвърди, че компанията работи над Huawei P30.

 

В своето изявление той спомена единствено името на смартфона без да разкрива информация за техническите характеристики, които ни очакват, предаде TechRadar. Устройството няма да бъде представено през тази година, а това ще се случи през първите три месеца на 2018г. Ричард Ю сподели, че Mate 20 моделите ще са по-добри от P20 Pro, а P30 ще бъде дори по-добър от предстоящите смартфони, които ще видим през октомври. Устройството вероятно отново ще предложи три камери на Leica.

 

Със сигурност Huawei P30 ще се превърне в един от най-добрите смартфони с Android, които ще видим в началото на 2019г. Интересното е, че приблизително по същото време ще бъде представен и Samsung Galaxy S10. Това означава, че още от първите седмици на следващата година ни очакват много интересни събития в мобилната индустрия. Huawei P30 ще има ключова роля за опитите на компанията да скъсят дистанцията от Samsung и да станат най-големият производител на смартфони в света.

 

Oще от Digital: Huawei Kirin 980 е първият 7-нанометров процесор за смартфони в света