Сигурността на личните данни е важна тема, която милиони потребители продължават да подценяват. Все повече хора използват приложения и онлайн услуги за комуникация по време на пандемията. WhatsApp е една от водещите платформи, която винаги се е отличавала с поддръжка на "End-To-End" криптиране.

От години технологията е отличителна характеристика на приложението и водещо предимство пред неговите конкуренти. Aко използвате WhatsApp е добре да знаете за следващото голямо подобрение, което отново е свързано със сигруността. Facebook използваха официалния си блог, за да потвърдят, че резервните копия в WhatsApp вече се криптират.

 

 

Новата функционалност се разпространява поетапно до всички акаунти в приложението за комуникация. Потенциалните възможности за резервно копие включват Google Drive и iCoud. Новата функция позволява да защитите своята информация с парола и 64-цифрен код за отключване. Това ще предостави максимална сигурност. В следващите дни криптирането на резервните копия ще е достъпно за повече хора.

 

Още от Digital: 5 нови полезни трика за приложението WhatsApp (Видео)