Тези от вас, които следят публикациите на Digital.bg, а и се интересуват от бронирани смартфони като цяло, със сигурност са чували за пословично здравата серия Armor на китайската компания Ulefone.

Характерното в нея е не само здравината но и мултифункционалността в няколко измерения. Например при Ulefone има както бюджетни предложения, така и среден ценови клас и флагман устройства. Така всеки тип потребители може да се сдобие със защитено устройство.

 

Във високият клас на бранда от скоро има ново попълнение, което се оказва доста интересно и успява да привлече вниманието ни. Става дума за Ulefone Armor 9, който е наистина впечатляващ.

Първото нещо върху което ще акцентираме е дизайна на устройството. Въпреки, че то е с много висока степен на бронировка и вътре се крие батерия с голям заряд, корпусът му не е прекалено масивен. Точните размери са 168.2мм на 82мм с 15мм дебелина и тегло от 320 грама.

 

 

По отношение на защита, Ulefone Armor 9 има на разположение най-високата възможна такава, която включва IP68/69K сертификати и MIL-STD-810G, който се дава само след обстойни тестове от американската армия.

Смартфонът ще оцелее без проблем до 30 минути, ако бъде потопен във вода с дълбочина до 1.5 метра. Устойчив е на ниско налягане от до 57kPa в продължение на до 4 часа. Високата температура също не е проблем за него.

 

 

По данни на производителя, смартфонът може да издържи между 6 и 8 часа, при температура до 60 градуса и това при супер висока влажност, достигаща 90%. Освен метал, по корпуса на устройството има още специален гумиран поликарбон, който предпазва дисплея и хардуера на Armor 9 при евентуално изпускане.

Върху гърба на смартфона има общо 4 камери, като 3 от тях се използват за снимки. Основният сензор е Samsung SOCELL Bright GW1 с 64MP еквивалент и апертура ƒ/1.89, втори 2MP, който отговаря за снимките с "Ефект Боке" и един 5MP, който си партнира с четвъртият пасивен сензор.

 

 

Ако в този момент се питате "Защо четвъртият сензор е пасивен за какво служи той?" Ще избързаме да споделим с вас една от ключовите характеристики на Ulefone Armor 9. Горният ляв сензор представлява термо камера и е дело на FLIR Lepton. С подобна екстра разполагаше смартфона Blackview BV9800 Pro, който вече сме ви показвали в Digital.bg. Всъщност с термо камерата можете и да правите нестандартни снимки, но нейното основно предназначение е друго.

 

 

Тя е чудесно решение за професионална употреба, като с нея могат да се откриват течове в стените, лоша изолация на прозорци и врати, а може да се използва и от ловци, като нощем или в храсти лесно да очертава къде се е скрил дивечът. Ако ви трябва да осветите нещо в тъмното, едва ли ще имате особен проблем, тъй като смартфонът има общо 4 силни LED светкавици върху гърба си.

Към Ulefone Armor 9 има възможност да се свърже водоустойчива 3 в 1 ендоскопична камера със самостоятелно осветление. Тази специална камера може да се промъкне навсякъде и не сам ода ви покаже какво има там, но и ако търсите нещо конкретно, да го извади от дупката в която е паднало, защото има магнитни и други накрайници с форма на кука. По всяка вероятност Ulefone ще предлагат този аксесоар отделно от смартфона.

 

 

Хардуерът на Armor 9 е поверен на 8 ядрен процесор MediaTek Helio P90. Той е направен по 12nm производствен процес, като ядрата му са разделени в две гупи - Cortex-A75 и Cortex-A55, а тактовата честота достига 2.2GHz. Партниращият графичен процесор е IMG 9XM-HP8 с 970MHz честота, а оперативната RAM памет е двуканална с цели 8GB LPDDR4x. Сториджът пък е бърз UFS2.1 с обем от 128GB, при нужда от още, без проблем можете да добавите до 2TB посредством microSD карт памет. Операционната система е Android 10.

 

 

Както и при другите бронирани смартфони от Armor серията на Ulefone и този има на разположение специализиран софтуер, който включва различни нивелири, пулсомер, лупа, компас и други. Имате още SOS Emergency Call функция за спешни повиквания и PPT онлаййн радиостанция, която си партнира с приложението Zello.

Дисплеят на Armor 9 е с 6.3" диагонал с FHD+ резолюция 2340х1080 пиксела. Над него се намира предната селфи камера. Тя е с 8MP и апертура ƒ/2.2.

 

 

Батерията на Ulefone Armor 9 има завидно голям заряд от цели 6600mAh. Те са достатъчни за 42 часа непрестанни разговори ли до 510 часа в режим на изчакване. Смартфонът поддържа и 18W бързо зареждане, което означава, че няма да ви се налага да чакате цяла вечност, за да заредите батерията с толкова голям капацитет.

 

 

В официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com пише, че статусът на модела е „Очакван“. Това означава, че съвсем скоро ще можем да ви покажем и подробно видео ревю на Armor 9, в което задължително ще тестваме обстойно камерата му.

До тогава можете да изгледате видео ревютата на останалите бронирани смартфони от Ulefone Armor серията, които сме правили в последните две години. За ваше улеснение, тук сме синтезирали линкове към всеки един от моделите:


Ulefone Armor 2

Ulefone Armor Mini

Ulefone Armor X

Ulefone Armor 5

Ulefone Armor 3T

Ulefone Armor 6

Ulefone Armor X2

Ulefone Armor Flip

Ulefone Armor 6E

Ulefone Armor 3W

Ulefone Armor 6S

Ulefone Armor 7

Ulefone Armor X6

Ulefone Armor X7