Купете Ulefone Armor 10 5G с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ulefone Armor 11 5G е първият в света брониран смартфон с камера с нощно виждане. Ето това вече е сериозно обновление и спокойно можем да кажем, че по всичко личи, че съвсем скоро можем да очакваме в България още един модел като най-добрият брониран смартфон, който сме тествали до момента - Ulefone Armor 10 5G. Ако следите видео ревютата на Digital.bg, вече със сигурност познавате това впечатляващо устройство.

 

 

Не казваме, че Armor 11 5G е наследник на Ulefone Armor 10 5G или че е негова подобрена версия, защото реално двата модел имат много общо помежду си и могат по-скоро да се определят като две разновидности на един и същи флагман, като едната е малко по-тясно специализирана от другата. Не че не можете да имате смартфон камера за нощно виждане, просто ей така за удоволствие.

Още повече, че и цената на Armor 11 5G не е прекалено висока и независимо, че камерата на смартфона има на разположение толкова интересна технология, той е по джоба на достатъчно количество потребители. Ако сред вас има ловци, със сигурност те ще оценят подобаващо тази иновативна екстра. Ние също нямаме търпение да тестваме в реални условия тази камера и веднага щом Armor 11 5G се появи в официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com, обещаваме да направим подробно видео ревю с впечатленията си.

 

 

Но нека споделим тук предпремиерно впечатленията си от модела, на база това което знаем за него от самите Ulefone. На първо място ще отбележим, че той има много изчистен и елегантен дизайн. Той е с класическа визия, която съчетава няколк овида поликарбон и метал в периферните части и рамката около камерите върху гърба. Единственият цветен елемент по корпуса е мултифункционалният бутон в ляво.

Рамерите на корпуса на Armor 11 5G не са прекалено големи, но все пак не трябва да забравяме, че смартфона е брониран и не може да бъде съвсем компактен. Тялото е 163.8мм на 81.6мм, с дебелина на профила 14.2мм и тегло 295гр.

 

 

Като нива на защита, моделът има вече наложилите се като стандарт за Armor серията на бранда - IP68/IP69K и MIL-STD-810G. Зад тези сертификати стои устойчивост на потапяне във вода с дълбочина до 2 метра, за до 2 часа или денонощие на до 1 метър.

Свободно падане върху равна повърхност от височина до 120см, издържане на до 4 часа ниско налягане до 57kPa, на соларна радиация 1120W/m², на температури в диапазона -40 +80 градуса и на още куп други външни влияния.

 

 

Дисплеят на смартфона също е добре защитен, като той е малко по-малък от този на Armor 10. 6.67" спрямо 6.088". Дисплеят е all-screen LCD Multi-Touch и е изработен по IPS технология. Резолюцията му е HD+ 1560х720 пиксела и това отношение отстъпва заначително на Armor 10 5G, който е FHD+ 2400x1080 пиксела. Вече разбирате, защо в началото на ревюто ни, определихме двата модела, като разновидности на един и същи флагман, а не като предшественик и наследник.

Теорията ни се потвърждава и от факта, че в основата на хардуера на Armor 11 стои същият хардуер, който задвижва Ulefone Armor 10 5G. В основата му стои процесор MediaTek Dimensity 800, който 7nm и има 8 ядра. Те са разделени в две групи по четири - Cortex-A76 и Cortex-A55 с по 2GHz тактова честота.

 

 

Партниращият графичен процесор е Mali-G57 MC4, а оперативната LPDDR4X RAM памет е цели 8GB. Тя работи с 21 Gb/s скорост и ще можем да я определим като доста бърза. Вградената в смартфона памет е UFS 2.1 стандарт и е собем от 128GB. При нея скорости за пренос на данни са 900MB/s при четене и 220MB/s при записане. Обемът от 128GB може да се увеличи с до 2TB посредством microSD карта памет.

Същинската разлика между Armor 10 и 11 е при техните камери. Както вече стана дума, тук голямото преимущество е наличието на IR сензор за нощно виждане. Той е вграден в самостоятелен 20MP сензор SONY IMX350 с апертура ƒ/1.8.

 

 

Основният сензор също е SONY, но този път IMX582 с 48MP еквивалент 0.8μm, 1/1.7" CMOS, FOV 79°. Той се състои от 6 отделни лещи и е с апертура ƒ/1.79. Налична е и 13MP ултра широкоъгълна оптика, със 124.8° заснемане Смартфонът има още две камери с по 2MP всяка.

Едната е за много близки Macro снимки с минимално фокусно разстояние 40мм, а другата е спомагателна, за измерването на дълбочина на кадъра при снимки с "Ефект Боке". Предната селфи камера е почти реципрочна на рази на Aromor 10. Тя е 16MP, но с малко по-висока апертура ƒ/2.0. Максималното качество на видео запис е Full HD.

 

 

По отношение на заряда на батерията, Armor 11 отстъпва с малко на този при Ulefone Armor 10 5G. Той имаше 5800mAh, доколкото тук зарядът е 5200mAh. Смартфонът поддържа 18W бързо жично зареждане и 10W безжично.