Още от Digital.bg: 6 полезни неща в Android, които може да използвате на смартфона

 

В самият край на миналата година, Digital.bg ви зпозна обстойно с Най-добрият таблет на Lenovo за 2020-та Tab P11 Pro. Наистина впечатляващо устройтво, с топ технически характеристики и аксесоари, които лесно го превръщат в хибриден компютър. В случай, че сте пропуснали да гледате въпросното видео, директен линк към него ще намерите под наименованието му.

Но защо споменаваме Lenovo Tab P11 Pro ли? Защото колкото и добър да е той, за съжаление не е по джоба на всеки потребител. Това е ясно и на самите Lenovo, които по време на технологичното изложение CES 2021 представиха бюджетна алтернатива на модела, която е достатъчно интересна, но пък цената ѝ е значително по-ниска от тази на „Pro“.

Lenovo Tab P11 отново е с елегантен дизайн и независимо, че е с по-ниска цена от професионалният вариант и тук корпусът е направен от алуминий с два цвята. Размерите тялото са 258.4мм на 163мм, като дебелината е едва 7.5мм. Теглото на таблета е 490гр.

 

 

Независимо че е бюджетен Lenovo Tab P11 може да се похвали с премиум Dolby Atmos озвучение. То се състои от цели 4 говорителя, равномерно разпределени по корпуса му. Така без значение дали ще използвате таблета държейки го хоризонтално или вертикално, звукът ще е еднакво силен и добре насочен. Таблетът има още и двоен микрофон със Smart Voice дигитален процесор.

Дисплеят на Lenovo Tab P11 е с 11” диагонал и 2K резолюция 2000x1200 пиксела. Това му гарантира добра детайлност с 212PPI плътност на изображението и 0.1198мм размер на всеки от пикселите.

 

 

Цветопредването е NTSC 70%, а на яркостта трябва да се обърне задължително внимание, защото е висока цели 400 нита. Това ще гарантира на потребителите добра видимост на дисплея, дори да са навън и да грее ярко слънце.

В широката горна част на рамката около екрана има вградена 8MP камера с лицево разпознаване. Ще припомним, че при Pro версията камерите са две на брой заради наличието на TOG 3D спомагателен сензор. Подобно е положението и върху гърба. При премиум модела имаше две камери с 5MP и 13MP, то при опростеният Lenovo Tab P11, камерата е само една 13MP.

 

По отношение на хардуера, Lenovo залагат на сигурно като снабдяват таблета си с доказалият качествата си централен процесор Qualcomm Snapdragon 662 който вече задвижва различни устройства, сред които смартфона Motorola Moto G9 Play и таблета Samsung Galaxy Tab A7 LTE, който се явява и един от прекитек онкуренти на Леновото.

Това CPU 11nm е с 8 Kryo 260 ядра и достига до тактова честота от 2GHz. Партнират му GPU Adreno 610 и два обема оперативна RAM памет - 4GB или 6GB. Те съответно могат да си партнират и с различен обем на пространството за съхранение на информация. Съответно - 64GB или 128GB. Този обем може да бъде увеличен с до още 256GB посредством microSD четец на карти памет. При него обемът може да бъде увеличен и до цял 1TB, ако се използва exFAT файл. Освен слота за карта памет, таблета има и слот nano SIM който позволява на потребителите да имат постонна 4G LTE Интернет връзка.

 

 

Ако заложите на интернет от рутер, то връзката ще става посредством 802.11AC (2 x 2) 2.4GHz & 5GHz dual band, WiFi 6-ready. Безжичната връзка с други устройства пък става чрез Bluetooth 5.0.

Lenovo Tab P11 работи под операционна система Android 10, като базово има инсталирани всички основни приложения и функционалности на Google..В софтуера, по време на презентацията си на таблета, Lenovo акцентират и върху наличието на Google Kids Space, предназначен специално за употреба от деца.

Lenovo са наблегнали и върху батерията, която ще захранва всичко изброено до тук. Тя има на разположение цели 7700mAh заряд. По данни на производителя, той е достатъчен за 12 часа гледане на видео или Web браузинг, както и за до 15 часа слушане на музика. Зареждането на табоета става посредством USB Type-C порт.

В долната част на корпуса отново има 4 метални пина за свързване на докинг кес с клавиатура. Така Lenovo Tab P11 също може с едно движение да се превърне ноутбук или в презентационна дъска. С тъчскрийн дисплея може да се работи и с Lenovo Precision Pen 2, стилус който се предлага също като допълнителен аксесоар към таблета.

 

 

Продажбите на Lenovo Tab P11 се очаква да стартират скоро, като цената на базовият вариант на модела, по предварителни данни ще бъде под 400 лева.