Смартфонът който ще ви покажем в това ревю е нагледно доказателство, че днес за малко пари, можете да получите смартфон с модерен дизайн, добра камера, приличен хардуер и батерия с голям заряд. Уважаеми дами и гпоспода - Blackview A60.

 

 

Да започнем с това, какво има в кутията освен смартфона. Зарадно, micro USB за зареждане и пренос на данни. Не можем да не отбележим също така, че A60 идва заедно с прозрачен силиконов кейс и протектор за дисплея. С тези безплатни екстри не могат да се похвалят доста други, далеч по-скъпи смартфони.

 

 

Дизайнът на Blackview A60 е изчистен и елегантен. Ъглите и периферията са заоблени, като така смартфонът лежди удобно в ръката ни. Гърбът и периферната част са направени от едно цяло парче поликарбон, което е с обработка създаваща усещане, че държим метал.

 

 

Релефната текстура не задържа пръстови отпечатъци и не се пързаля. Дисплеят е с Dragon Trail протекция и дори без протектора си няма да се надраска лесно. А60 е с размери 146.7мм на 70.7мм, а дебелината му е 9.6мм.

 

 

Ще свалим гърба на телефона, за да ви покажем нещо много полезно. Ако при други Dual-SIM смартфони слота е хибриден, което ви лишава от едната SIM, ако искате да поставите допълнителна карта памет, при Blackview A60 няма подобен проблем.

 

 

Тук има 3 отделни слота за SIM и MicroSD.

 

 

Това пък е решетката под която се намира високоговорителят. Звукът от него е сравнително силен и чист.

 

 

Решетката на говорителя е намерила място в процеп над предната камера.

 

 

Макар да изпълнява друга функция, дисплеят на Blackview A60 също е част от дизайна на смартфона, защото има модерна и много ефектна Waterdrop извивка в горната си част.

 

 

Дисплеят е с 6.1" диагонал, HD+ резолюция и 19.2:9 съотношение на страните. Тоест е достатъчно голям и удобен за пълноценно гледане на видео и игра на игри.  В 3 от страните около дисплея рамка почти липсва, което го определя като Full View. Реално дисплеят заема цели 92% от лицевата част на телефона.

 

 

Хардуерът на A60 е подбран много удачно от Blackview. В основата му стои доказал се във времето като безпроблемен процесор MediaTek MT6580A – него сме срещали до този момент при модели на Blackview, Doogee, Leagoo и Ulefone. Процесорът е 4-ядрен 28nm, с Cortex-A7 архитектура и тактова честота която достига до 1.3GHz. Това CPU може да се похвали и с доста ниска консумация на електроенергия. Партниращият графичен процесор е ARM Mali-400 MP2, а RAM паметта - 1GB. Вградената памет е 16GB, които чрез microSD карта памет, могат да се увеличат с още 64GB.

 

 

Операционната система на А60 е оптимизираният за бюджетен клас Smart устройства Android 8.1 GO. Благодарение на това, телефонът върви бързо и не забива, дори да е натоварен по-сериозно.

 

 

Blackview A60 има двойна 13MP основна камера и 5MP предна за селфита при която е на разположение специален Smart Facebeauty софтуер. Менюто с настройки е богато и има различни функции и настройки. Това са тестови снимки които направихме с телефона.

 

 

Батерията която захранва всичко изброено до тук е вградена в корпуса на смартфона. Акумулаторът е Li-ion, с 4080mAh заряд. Той е достатъчен за 2 дни комбинирана работа или 370 часа в режим на изчакване.

 

 

Каква е актуалната цена на Blackview A60 към момента в който четете тази статия, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview – Smartfonix.com