Вижте още: Първият в света iPhone 12 Pro Max без камери е с цена от почти 10 000 лева (Видео)

 

В самия край на 2020 година, Samsung представиха три модела интересни лаптопи процесори Intel 11-то поколение Tiger Lake. Това бяха Samsung Galaxy Book Flex2, който е характерен с това, че има на разположение стилус и поддържа супер бързата 5G мрежа. Както и моделите Samsung Galaxy Book Ion2 и Samsung Notebook Plus2. В официалният YouTube канал на южно корейският технологичен гигант, модела е написан слято Plus2, но е възможно да попаднете на някои места и на разделено наимонование Plus 2.

Подобно нещо отдавна се наблюдава при ред продукти на компанията, като най-масово е явлението при Note серията на смартфоните ѝ. Ние сме на мнение, че модела трябва да се изписва както го е направил производителт му. По тази причина тук Digital.bg ще ви запознае премиерно с модела Samsung Notebook Plus2.

Той е най-достъпният от трите модела като цена, като по предваритална информация най-базовият му вариант ще струва около 1100 лева, а топ изпълнението ще е малко над 2800 лева. Разбира се под достъпен визираме по-скоро базовият вариант, защото близо 3000 лева си е доста сериозна цифра, която не всеки потребител може да си позволи.

Samsung Notebook Plus2 е с изчистен и елегантен дизайн, с правилни форми и преобладаващо отсечени линии. Предлага се в две цветови разновидности – бяла Pure White и сребриста Mystic Gray. Корпусът е с размери 359.5мм на 242.8мм, като дебелината на профила е едва 18.9мм. Теглото при различните конфигурации варира от 1.85кг до 1.93кг.

Тези габарити са компактни, предвид, че Notebook Plus2 е с 15.6" диагонал на дисплея. Той е FHD 1920x1080 пиксела и има Anti-Glare покритие, което неутрализира отблясъците от лампи или слънчеви лъчи. Рамката около дисплея не е голяма. В късите страни рамката е само 6.9мм. Съотношението на дисплея спрямо тялото (SBR) е 81%. Въпреки това обаче в горната част на рамката, Samsung са намерили място за камера която снима с 480p.

В долната част на корпуса се намират двата високоговорителя на стерео озвучението с по 2х1.5W мощност. Периферията на лаптопа е достатъчно богата - в дясно са четец на карти памет, пълноразмерен USB 2.0 порт и слот за безопасност.

В ляво има порт за зареждане, LAN порт за мрежово свързване или жичен Интернет, пълноразмерен цифров аудио и видео изход HDMI, още един пълноразмерен USB порт, но този път от по-бързата версия 3.0, USB Type-C порт и 3.5мм жак за свързване на слушалки.

Клавиатурата е с пълноразмерни квадратни бутони, с отделен стрелкови курсор със сбити бутони. В дясно от него има нъмпад нумерационен блок. Бутонът за активиране е изнесен горе в дясно над клавиатурата. Тъчпадът е централно разположен, достатъчно голям и със скрити помощни бутони.

В основата на хардуера, както вече споменахме стои 11-та ганерация Intel Tiger Lake процесори. Вариантите са два - Intel Core i5-1135G7 и Intel Core i7-1165G7. Базовият вариант с вградена видео карта, но като опция е наличен графичен процесор NVIDIA GeForce GTX1650Ti с цели 4GB GDDR6 самостоятелна памет. Оперативната RAM памет е 3 варианта - 8GB, 16GB и 24GB. Вариантите са вградена памет са 1TB Hard Disc или NVMe SSD с обеми от 128GB, 256GB и 512GB.

След като вече разбрахте колко и какви възможности варианти за хардуер има модела, вече разбирате, защото има толкова съществена разлика в цената между базовият вариант на Samsung Notebook Plus2 и на неговата топ версия.

В долната част на корпуса има два капака за бърз достъп до хардуерни ъпгрейди. В ляво се намира сториджа, а в дясно е оперативната RAM памет. Между тях се намира решетката на охлаждането.

За безжичната връзка с други устройства се грижат Wi-Fi 802.11 ac 2X2 и Bluetooth 5.1. Батерията която дава енергия на всичко изброено до тук е с 43Wh заряд.