Хората които търсят здрави и добре защитени екстремни смартфони със сигурност са запознати с продуктите на марката Ulefone. Тази марка е добре позната и в България. Не само защото Digital.bg е публикувал видео ревюта на най-интересните им модели, а и поради факта, че Ulefone се внасят от българската компания Smartfonix, където постоянно има богат асортимент от нови модели.

Разглеждайки портфолиото им, попаднахме на нещо много интересно. В графата „Очаквани“ вече присъства топ модела Armor 10 5G, който Ulefone скоро ще пуснат официално в продажба. Такава публикация има и в официалният сайт на Ulefone. От нея се вижда, че предварителните поръчки на модела са планирани за месец Ноември, а първите доставки от тях ще са през Декември.

 

 

Интересното в Armor 10 5G е, че той не е просто един от многото бронирани смартфони на Ulefone, а техният топ флагман, който впечатлява с ефектен дизайн и със сериозни технически характеритики. Например една от ключовите от тях е именно поддръжката на бързият 5G стандарт за безжичен пренос на данни.

При него например скоростите, които могат да се постигнат са до 10Gb/s, доколкото при 4G те са до 1Gb/s. Това ви позволява супер бързо сваляне на файлове, идеални видео конферентни връзки и 4K видео струйминг.

 

 

В основата на хардуера стои 7nm процесор Mediatek Dimensity 8000. Партнират му 8GB оперативна RAM памет и 128GB сторидж. Дисплеят на смартфона е с 6.67" диагонал, с "Punch-Hole" дупка централно горе, в която е вградена предната селфи камера. Съотношението на страните на дисплея е 20:9, а резолюцията FHD+ 2400x1080 пиксела.

 

 

Върху гърба на Ulefone Armor 10 5G  има общо 4 камери. Основният сензор е 64MP, дело на Samsung, има още 8MP ултра широкоъгълен, 5MP макро и 2MP спомагателен, който мери дълбочина при снимки с "Ефект Боке".

 

 

Въпреки, че е брониран, от снимките които показват Ulefone става ясно, че Armor 10 5G е с компактно тяло и елегантен дизайн. Нивата на защита, които притежава корпуса на смартфона са IP68/IP69K и MIL-STD-810G.

Те позволяват потапяне във вода с дълбочина до 1.5 метра за период с продължителност до 30 минути, денонощие на концентрирано третиране с прах и изпускане от височина до 120см.

 

 

Ulefone Armor 10 5G работи под операционна система Android 10, захранва се от батерия с цели 5800mAh заряд и поддържа бързо 15W безжично Wireless зареждане.

 

Купете Ulefone Armor 10 5G с най-ниска цена от Smartfonix.com