Купете ударо и водоустойчиви смартфони с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Познавайки добре световният пазар на смартфони, можем да кажем, че на него се предлагат много бронирани смартфони и в последно време много 5G смартфони. Но едновременно бронирани и 5G, за съжаление не. Такива няма или по-скоро нямаше до този момент, в който на бял свят ще се появи първият подобен такъв.

Това е Blackview BL6000 Pro, който едновременно е първият в света брониран 5G смартфон, най-здравият 5G смартфон и има най-добрата камера при брониран смартфон. Ако преди месец, когато във видео, Digital.bg ви съобщи, че Blackview ще представи бронираните смартфони BV5100 и BL6000 Pro 5G и тогава знаехме само ограничена информация и едва фрагменти от дизайна на новият им флагман, то днес вече знаем доста повече и сме наясно са цялостната визия и параметри на устройството, както и с датата на официалната му премиера.

В тази статия ще акцентираме върху всичко което знаем за Blackview BL6000 Pro 5G, а във видеото, което сме приложили над нея, ще ви покажем и някои много интересни кадри, като например краш тестове, на които бронираните смартфони на Blackview вече са устояли. Като цяло, може би тази марка има смартфони с най-много изпитания за издръжливост. Във видеото можете да видите не просто изпускания и потапяниия във вода.

 

 

Бронираната BL серия на Blackview се подлага на умишлени гвърляния към твърди повърхности и полети от десетки метри височина. Газенето с автомобил е обикновено изпитание, което е сигурно, че не може да навреди на BL смартфоните, но вижте, когато смартфон ще се гази от многотонна фадрома с твърди гуми – ето това вече е сериозно изпитание за издръжливост.

Да във видеото ще видите и такова, като то не е най-екстремного от показаните. Няма да ви разказваме за всички, но само ще ви издадем, че сред тях има палене и дори заливане със супер горещ разтопен метал.

Една от ключовите протекции, които Blackview изтъкват при своя бъдещ флагман е възможността той да работи без проблем при температура от -30℃ и респективно да отговаря на стандарта Ice Mode -30. Практиката ни показва, че при далеч по-висока отрицателна температура, въч сензорите на стандартните смартфони отказват да работят, дисплеите замръзват и дори хардуерът отказва да работи правилно.

При BL6000 Pro, оказва се такива проблеми няма да се проявят дори при -30℃. Температура, каквато в България се достига само през най-студените зимни месеци на най-високият ни връх - Мусала.

 

 

Останалите стандарти за протекция, които притежава Blackview BL6000 Pro 5G са IP68 който най-общо казано гарантира водоустойчивост при потапяне на дълбочина до 1.5 метра за до 30 минути. IP69K който ви гарантира, че корпусът ще издържи на високо и ниско атмосверно налягане, както и на температурни промени. MIL-STD-810G който пък се дава само след тестове от американската армия и един от важните от тях е гарантирана издържливост на падане от височина до 1.5 метра.

Процесорът който ще стои в основата на Blackview BL6000 Pro 5G  е MediaTek 800, като ще му партнират 8GB оперативна LPDDR4x RAM памет и забележете - цели 256GB сторидж. Това е първият брониран смартфон на Blackview, който има толкова голяма вградена UFS 2.1 памет.

 

 

Смартфонът поддържа SA и NSA мрежови архитектури, които имат светкавични скорости на сваляне и качване. Съответно 2.3Gbp/s и 1.25Gbp/s За сравнение - стандартен филм с Full HD качество с продължителност 120 минути се сваля на 4G смартфон за около 7 минути. Когато смартфонът е 5G, времето за сваляне е едва 10 секунди. Сами можете да прецените, дали разликата е съществена и заслужава ли си смартфонът да е 5G.

При голяма част от бронираните смартфони се правят компромиси по отношение на камеритеи  качеството с което снимат те. При BL6000 Pro 5G  обаче нещата стоят по коренно различен начи. Основната му камера е 48MP със сензор Sony IMX582. Предната селфи пък е 16MP и е Samsung S5K3P9-SP. Смартфонът има на разположение 120-градусова ултра широкоъгълна камера, режим за снимане под вода, нощен режим с 30% повече светлина в кадър, HDR, портретен режим и възможност за снимане на 4K видео с 30fps.

 

 

Дисплеят на BL6000 Pro 5G  е с Corning Gorilla Glass 3 степен на бронировка. Той е с 6.36" диагонал и с FHD+ резолюция 2300х1080 пиксела. Съотнощението на страните му е 19:9, като в горната му лява част се намира камерата в Punch hole отвор.

Навиагационната система на смартфона поддържа сателити GPS, GLONASS, QZSS, Beidou и Galileo. Батерията която захранва устройството е с 5280mAh заряд. Точните размери на Blackview BL6000 Pro 5G са 166.7мм на 81.3мм, дебелината на корпуса му е 12.8мм, а теглото 273гр. Ще бъдат налични 3 цветови разновидности на корпуса с наименования Iceberg Silver, Mist Grey и Graphite Black.

 

 

Вече е ясна и датата на световната премиера на Blackview BL6000 Pro 5G. От китайската компания съобщават, че това ще бъде датата 17 Ноември 2020 година. Като предвид тежката COVID-19 ситуация и мерките, които се взимат в световен мащаб за прекратяването разпространението на вируса, премиерата ще се състои изцяло онлайн, като регистрациите за стрийминга на събитието да вече отворени.  

Съвсем скоро очакваме BL6000 Pro 5G да се появи и на официалната страница на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com Веднага щом това се случи, можете да очаквате от нас и серия от подробни видео ревюта, в които ще ви запознаем със смартфона в детайли.

 

Вижте още ревюто на бронирания смартфон Ulefone Armor 10 5G (Видео)