Още от Digital.bg: Най-интересните функции в смартфоните Samsung Galaxy S21 и Galaxy S21 Plus - цена и наличност в България

 

В края на миналата година, в ревю в Digital.bg ви запознахме с безжичните слушалки с ниска цена - Blackview AirBuds 1. Рзглеждайки ги се убедихме в това, че е напълно възможно продукт с достъпна цена да има технически характеристики, които почти по нищо не отстъпват на далеч по-скъпи устройства.

 

 

В сайта на Blackview цената на Blackview AirBuds 1 е $40, което само по себе си е доста евтино, предвид по колко пари струват подобни слушалки при премиум брандовете. Blackview обаче явно са на мнение, че потребителите трябва да имат на разположение такива слушалки с още по-ниска цена и така представиха второто поколение Blackview AirBuds 2, което към момента струва само $27. Именно с него и ще ви запознаем в това премиерно ревю.

Ще започнем с разопаковане - в кутията ще намерите кейс за съхранение и зареждане на слушалките, кабел за зареждане, книжки с инструкции и общо 6 допълнителни силиконови накрайника с различни размери, за да може да се излирате от околните шумове най-добре. Кутията за съхранение на AirBuds 2 е правоъгълна, с нестандартно странично отваряне. Цветовите разновидности са две – черна и бяла.

 

 

Размерът на кутията е 67мм на 35.8мм на 22.5мм. Теглото му е 50гр. Самите слушалки са много по-леки и компактни. Всяка от тях тежи по 9.75гр. като размерите ѝ са 27.34мм на 17.33мм на 24.29мм или иначе казано - точно колкото да се поберат в стандартно голяма ушна мида, без да стърчат извън нея.

 

 

Като имайте предвид, че в слушалките има досатъчно големи батерии с по 50mAh заряд, който е достатъчен за до 6 часа непрестанно слушане на музика. След това поставяте слушалките в кейса им и те автоматично се зареждат от него. В кейса има вградена батерия с 380mAh. Така с един пълен заряд на цялото устройство, може да се слуа музика до 20 часа. Последствие зареждането на кейса отнема около 110 минути.

За зареждането само на слушалките от кейса пък са ви нужни 90 минути. Зареждането на слушалките от кейса става чрез POGO PIN вграден в корпуса им, а зареждането на самият кейс става посредством USB TYPE-C кабел. Корпусът на слушалките е с IPX7 протекция, която ги прави устойчиви на прах и пръски вода. Тоест ако спортувате и сте потни или завали леко, не трябва да бързате да ги сваляте.

 

 

Независимо от ниската им цена, това оново са True Wireless Stereo слушалки. Едно от важните неща за такъв тип устройство е то да може да се свързва бързо и лесно със смартфон. Във видеото, което сме приложили над тази статия ще видите, че при AirBuds 2 то е точно такова.

След като отворите кутията, слушалките се активират автоматично. Пускате Bluetooth връзката на смартфона си и от падащото му меню, избирате AirBuds 2 Слушалките вече са готови за употреба. Бутонът в предната част е мултифункционален. При дълго 3 секунди задържабне, той стартира ново свързване. При 10 секунди натискане, бутонът изчиства връзката с всички вече свързани устройства. Вграденият в слушалките Bluetooth 5.0 им гарантира устойчива връзка на до 10 метра с еднакво добро 360-градусово покритие.

 

 

При всяко следващо слушане на музика, слушалките се свързват и синхронизират автоматично благодарение на Master-slave Switch функционалността си. Говорителите, които Blackview са интегрирали в корпуса са с 8мм диафрагма.

Корпусът на слушалките е сензорен с Easy Touch Control функционалност. Така след дълго задържане и движене на пръста на ляво и на дясно - намалявате или усилвате звука. Чрез единично докосване приемате или завършвате обаждане. Можете да паузирате и стартирате музика или да сменяте следващата песен.

 

 

Ако задържите за 2 секунди при входящо обаждане, ще го откажете, при три последователни докосвания се активира гласов асистент. Чрез него могат да се осъществяват обаждания, без да се вади смартфона от джоба ви или да се използва гласовата навигация на Google maps.

Очакваме съвсем скоро слушалките Blackview AirBuds 2 да се появят в официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com Веднага щом това се случи, ще подложим Blackview AirBuds 2 на обстоен меломански тест и ще споделим с вас впечатленията си от тях.