През далечната 2015 година, в ръцете на Digital.bg попадна един много интересен и нестандартен лаптоп, който последствие се превърна в тренд за качество в премиум класа на бизнес лаптопите. 

Това беше Lenovo Yoga 3 във вариантите си Pro 10, Pro 13 и 14. Както подсказва и наименованието му - Yoga.  Това е концепция, която съчетава система от физически, умствени и духовни практики, които имат за цел да трансформират тялото и ума. В случая тялото на лаптопа, а ума е неговият впечатляващ хардуер. 

В годините сегмента Yoga на Lenovo се разви до такава степен, че едва ли има някой фен на технологиите, който да не е чувал за гъвкавите премиум лаптопипи на бранда. Сега те получават своето ново поколение, като флагман в него е Lenovo Yoga Slim 9i, който ще ви покажем във видеото над тази статия. 

Несъмнено първият основен акцент в него е дизайна. Този лаптоп изглежда наистина премиум и чудесно би се вписал във визията на човек с костюм, часовник от Топ 7 на най-луксозните на планетата и возещ се в най-интелигентният автомобил в света Mercedes S-Class W223 от 2020 година.
С магнезиевият си корпус и кожен горен капак Lenovo Yoga Slim 9i вдига летвата много високо по отношението на лукса в бизнес класа лаптопи. Бижуто на бранда е дебело едва 14.6мм и тежи 1252гр.  

Компактните размери обаче не са постигнати за сметка на функционалността на периферията. По продължението ѝ има цели три Thunderbolt 4.0 порта. За безжичната връзка се грижат последно поколение Wi-fi 6 и Bluetooth 5. Лаптопът има infrared (IR) камера и поддържа гласовият помощник Alexa.

Последно поколение е и хардуера на лаптопа.Всъщност някои компоненти от него, предстои тепърва да се появяват в света на технологиите. Централният процесор е от следващото единадесето поколение Intel Core, в комбинация с графика, с Intel Xe архитектура. Моделът Yoga 9i ще има и по-голям вариант с 15.6" диагонал на дисплея, като за там е предвиден мощен 10-то поколение Intel Core i9 HK-Series мобилен процесор, в комбинация с видео карта NVIDIA GTX 1650 Ti с Max-Q Design.

 

Дисплеят на лаптопа IPS 3D Curved-edge с 14" диагонал и 4K резолюция. Не че последната е крайно наложителна при дисплей с тази големина, но Yoga Slim 9i е върхов модел и трябва да има върхови технически характеристики. Ако гледате видео с Full HD качество на лаптопа, посредством технологията Super Resolution 2.0, която е базирана на изкуствен интелект, съдържанието автоматично ще се ъпгрейдне до 4K.

Дисплеят е с изключително висока яркост от 500 нита, което му гарантира добра видимост, дори когато работите с машината навън и грее ярко директно слънце. Видимо рамката около дисплея е съвсем малка. Ако трябва да споменем конкретни цифри, дисплеят заема рекордните 90.5% от цялата лицева част на горния капак. Освен всичко останало, дисплеят поддържащ стандарт VESA DisplayHDR 400 е и тъчскрийн. Тоест Slim 9i може да се използва и като презентационна дъска, и като таблет.

 

Вградената в бизнес лаптопа батерия е с 63.5WHr заряд, който му е достатъчен за до 20 часа автономна работа с едно зареждане. В комплект с Yoga Slim 9i върви Rapid Charge Express бързо зарядно, с което само за 15 минути към електрическата мрежа се генерира енергия за 4 часа автономна работа.

 

Още от Digital.bg: Lenovo Legion 5 - Още по-добър геймърски лаптоп от легендарния Legion Y540

 

Музика: Bensound.com