Купете смарт камерата RevoCam с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Предвид че в последните месеци все повече хора работят от вкъщи, все по-често получаваме зрителски и читателски питания в които се интересувате – каква WEB камера да си вземете, като обикновено критериите които ни поставяте са три. На първо място да снима с достатъчно добро качество, да има красив дизайн и а ако е възможно да не струва цяло състояние.

В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже една камера, която не само отговаря на тези изисквания, а и по време на тестовете на които я подложихме, успя да ни изненада много приятно с някои съпътстващи екстри и функции. Уважаеми дами и господа, представяме ви смарт камерата RevoCam.

Да, камерата е дело на един добре познат ни от близкото минало бранд, който предлагаше в България качествени смартфони, таблети и други технологични джаджи. Това обаче е първата камера на марката, която тестваме. Ще започнем от дизайна и качеството на изработката.

Дизайнът на RevoCam е модерен, ефектен и в същото време изчистен. Корпусът представлява правоъгълник със заоблени къси страни, като в тях са разположени микрофоните, а оптиката на камерата е централно разположена. Размерите на цялото устройство са 167мм на 109мм на 40мм. Теглото му пък е по-малко от 300гр., като в тях е включен и кабелът за свързване. Самият той е дълъг 150 сантиметра и завършва с пълноразмерно USB. Личи си, че Revo не са пестили и доказателство за това е дължината на споменатия кабел. Това е максимално удобно, като ви позволява да поставите камера по-далече от компютъра си и така да улавяте повече пространство в кадър или да се виждате в цял ръст.

Тук е моментът да отбележим, че оптиката на камерата има много голям ъгъл на заснемане. Сензорът е CMOS 2MP, като качеството на заснетото видео e Full HD в MJPEG формат. Максималният fps е 30 кадъра в секунда.

 

 

Често купувайки си външна WEB камера, потребителите се сблъскват с един досаден и неприятен проблем. Това е бавното свързване, което понякога отнема много повече време и нерви отколкото са готови да отделят. Започва се с едно дълго инсталиране на съпътстващи дискове със специален контролен софтуер. Понякога пък в комплект няма дискове, а линк към инсталационният файл онлайн или пък изобщо няма линк и трябва сами да си търсите файла в сайта на производителя. За щастие, свързвайки RevoCam, с подобен проблем не се сблъскахме. Свързването е на принципа "Plug and Play", в който само включваме USB кабела към компютъра си и камерата започва да работи. Няма нужда и от допълнително захранване. Всичко е в този правоъгълен USB 2.0 интерфейс.

RevoCam е съвместима с операционни системи Windows7, 8, 10 и Mac OS X 10 или по-нова LCP. Камерата стартира директно с популярни приложения като Zoom, Blue Jeans, Broadsoft, Starleaf, Pexip, Vidyo UVC Google Hangouts, Go to Meeting, Skype, Viber, WhatsApp, Messanger и много др.

 

Корпусът на RevoCam е направен от висококачествен поликарбон. Сглобката и изработката на отделните елементи е добра. Едно от големите удобства на смарт камерата е възможността да я монтирате освен по стандартен начин върху рамката на лаптопа си, така и на статив или поне на малък трипод на който да стои стабилно фиксирана пред вас. В долната част на корпуса има стандартна резба, с чиято помощ можете да направите това. Така например ако вече имате някоя от яките джаджи за снимки и клипове в Tiktok, Facebook, Youtube – Influgraf, можете да монтирате RevoCam директно върху нея.

Там имате специална глава за регулиране на наклона във всички посоки. Ако пък монтирате RevoCam върху стандартен статив, камерата има специално подвижно рамо което ви позволява лесно да регулирате гледната точка на кадъра си по хоризонтала, без да се налага да настройвате самия трипод или статив.

Колко точно струва смарт камерата RevoCam към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя ѝ в България – Smartfonix.com