Тези от вас които следят видео ревютата на Digital.bg сигурно си спомнят смартфона Revo Power който ви показахме в края на Февруари. Несъмнено най-впечатляващото в устройството беше неговата батерия с цели 6000mAh заряд. Като неизчерпаемият ѝ капацитет не беше се отразим негативно на цената и модела се позиционира като представител на бюджетният клас.

 

Revo Power е 4G смартфон с 5.5" Full HD дисплей, 8-ядрен процесор, 3GB RAM и 6000mAh батерия

 

Днес българската марка представя още един интересен смартфон който също не струва много пари, а в замяна ни дава повече отколкото очакваме, защото е видимо по-различен от останалите смартфони в този ценови клас. Уважаеми любители на новите и интересни технологии, това е Revo Zoom.

 

Revo Zoom има модерен красив дизайн

 

Както подсказва и самото му наименование, основният акцент в това устройство ще са камерите му, основните от които са не една, а цели две. Но тях ще разгледаме в отделно ревюто, сега ще започнем от първото на което обръщаме внимание при избора на нов смартфон – дизайна. Но нека първо опишем окомплектовката с които Revo ни дават своят Zoom. Телефона, вграден протектор за дисплея, проз, игла за отваряне на слота за SIM карти, дата кабел, зарядно и стерео слушалки с hands-free. Приятна изненада е, че последните са със силиконови тапи, нещо нетипично за бюджетен смартфон като този. Още от пръв поглед можем да кажем, че Revo Zoom изглежда ефектно. Корпусът му е с унибоди дизайн. Тоест гърбът и периферията са едно цяло и задният капак не може да се сваля.

 

Дизайн

Тялото е графитено сиво и прилича на метал, но реално е здрава пластмаса с удачна обработка. Удачна, не само защото телефонът изглежда добре – по него изобщо не личат следи от пръстови отпечатъци. Revo Zoom е монолитен, сглобката на елементите е идеална и при опити за кривене не се чуват припукваниям скърцания или триене.

 

Смартфонът Revo Zoom е направен от здрав поликарбон с ефектна обработка

 

Той е дебел 8.4мм, което за 5.5” смартфон не е никак много. Като база за сравнение Apple iPhone 8 Plus е с по-малко от милиметър по-тънък. Zoom има плавна преливка от гърба към периферията си, като по този начин формата му става ергономична и удобна за държане в една ръка при разговор или в две при браузване и писане на текст.

 

Профилът на Revo Zoom е само 8.4мм

 

В лявата периферна част на телефона имаме Power бутон и курсор за звука. Вторият се състои от две отделни копчета, решение което определено е много по-удобно за увеличаване и намаляване силата на звука по време разговор, съпоставимо с един слят бутон. В срещуположната дясна страна се намира слот който се отваря с тази специална игла, включена в окомплектовката на Zoom. Като тук ще направим едно много важно пояснение, защото често получаваме зрителски въпроси от типа „Защо микрофонът ми не работи добре или високоговорителят ми пръщи?”

 

 

С иглата се бърка единствено в дупката под която производителят е обозначил, че се намира SIM картата на телефона. Ако я пъхнете в други отвори по корпуса, рискувате да перфорирате микрофона или високоговорителя си, което може да доведе до доста сериозни проблеми.

 

Revo Zoom е Dual SIM 4G смартфон

 

След това лирическо отклонение можем да продължим с разглеждането на Revo Zoom. Когато отворим неговия слот ще открием, че той е от хибриден тип. Тоест там могат да се поставят или комбинация от micro SIM и карта памет или micro SIM заедно с още една nano SIM, като едната ще бъде 4G LTE, а другата 2G.

 

Revo Zoom има силен и чист звук на високоговорителя

 

Долу намираме microUSB порта за зареждане и пренос на данни, както и две симетрично разположени решетки. Под дясната се намира микрофона, който при тестовете ни с телефонен разговор показва, че от другата страна на линията ни чуват достатъчно силно и отчетливо. Посредством говорителя над дисплея, ние също чуваме събеседника си добре. Под втората решетка е високоговорителят – и той може да се похвали с достатъчно силен и чист звук. Баса може да се подсили чрез Voliume Booster в настройките на телефона.

 

 

Саунд тест от който да добиете реална представа за звука ще намерите във видето над тази статия. В него до Revo Zoom сме оставили телефон с инсталиран софтуер за измерване на силата на звука, който ви показва колко са децибелите в момента.

 

Revo Zoom се отключва с помощта на пръстов отпечатък чрез Fingerprint сензор

 

Върху гърба на Revo Zoom намираме кръгъл Fingerprint сензор който ви позволява да отключвате телефона си посредством пръстов отпечатък. От настройки можете да изберете между 3 вариант за работа на Figerprit - в комбинация с цифров PIN, парола или символ. Също така можете да въведете няколко различни пръстови отпечатъка с които смартфонът ви да се отключва - например показалецът на лявата и на дясната ви ръка.

 

 

В лицевата си част Revo Zoom има 3 помощни бутона при които ни липсва единствено подсветка. За сметка на това в дясно от предната камера има зелен LED диод който ви известява при пропуснати обаждания и съобщения.

 

 

Падащото меню в горната част на дисплея подлежи на различни персонализации, като по-интересните които намираме в него са бърз мониторинг на интернет потреблението (мобилно или Wi-Fi), Hotknot - технология която се явява аналог на NFC, "Invert Colors" - много ефектен режим който наподобява популярният Dark Mode в iOS 11 и Cast чрез който можете да споделяте съдържанието на смартфона, директно върху телевизор посредством Wi-Fi.

 

Изгледът на дисплея може да бъде променен чрез функцията Invert Colors

 

От тук можете да активирате и доста силно фенерче, което случайно открихме, че в комбинация с предпазният кейс който Revo дават със Zoom прави много ефектна светеща рамка около целия дисплей.

 

Фенера на Revo Zoom свети силно дори през предпазен кейс

 

Гледайте Digital.bg и утре, защото интересното около смартфона Revo Zoom тепърва предстои. Във втората част на видео ревюто което му посветихме ще разгледаме и тестваме неговите Дисплей, Хардуер, Софтуер и Батерия.