Revo You Plus може да закупите на изгодна цена от www.revo.bg

 

Ако търсите смартфон с достатъчно голям дисплей на който да гледате видео и да играете игри, да е с мощен процесор и камера която да прави хубави снимки, но в същото време цена му да не е прекалено висока – вариантите които ни предлага пазара днес не са много. Един от тях е в ръката ми – това е Revo You Plus с който Digital.bg ще ви запознае в това свое ревю.

 

Дизайн

Дизайнът на смартфона е луксозен и универсален – подходящ както за мъже, така и за дами. Такъв е и цвета – графитено сив. Tой не е капризен на цапане и предполага, че дори след година експлоатация по корпуса на Plus драскотини няма да личат. Задният капак е сваляем с гравирано лого на Revo.

 

Гнезда за две едновременно работещи SIM карти

Под него ще намерите гнезда за две едновременно работещи SIM карти. Капакът е направен от пластмаса, а шасито на смартфона от едно цяло фрезовано парче метал. То може да бъде видяно по продължението на цялата периферна част. В резултат освен красива, конструкцията е и много здрава.

 

Освен красива, конструкцията на Revo You Plus е и много здрава

При опити за кривене не поддава, а отделните елементи пасват добре един към друг. В това можете да се убедите и ако прокарате нокът върху тях. Същото е положението и в лицевата част, където периферията преминава към извитият 2.5D дисплей. В резултат Revo You Plus е много удобен за държане в ръка и лесно се пъха в джоба дори на по-тесни панталони.

 

В основната част на корпуса си смартфонът е дебел 8.2мм, а в краищата 5.3мм.

 

Дисплей

Споменатият преди малко дисплей е FHD с 5.5” диагонал и резолюция FHD 1920x1080 пиксела. В резултат плътността на пиксели за 1” е 401ppi с 0.063мм размер всеки. Така картината е максимално детайлна и ясна, а дори да работим с телефона от съвсем близко разстояние, няма да можем да забележим очертанията на пикселите което автоматично ще доведе до намалена умора в очите ни.

 

5.5" FHD дисплей

Дисплеят на Revo You Plus използва IPS матрица, която гарантира еднакво контрастни образи независимо от ъгъла на гледане. Яркостта на дисплея е над средно ниво, по тази причина при работа на открито под директна светлина, той остава достатъчно добре видим.

 

Хардуер

В основата на хардуера на Revo You Plus стои доказалият се като безпроблемен във времето процесор MediaTek MT6753. Той е 64-битов 8-ядрен с ARM Cortex-A53 архитектура и 1.3 GHz тактова честота. От спецификациите които MediaTek дава за него става ясно, че максимумът който може да се извлече от CPU-то е 1.5 GHz. Така, че Revo са оставили честота в запас. Както знаете, всеки двигател (защото процесорът също е един вид двигател на телефона) има ресурс и колкото по-тунингован е, толкова по-бързо ще се изразходи ресурсът му.

 

CPU-Z тест на телефона

Но не си мислете, че с 1.3 GHz You Plus не работи добре – напротив, тестовете ни показват добро поведение при работа с по-тежки приложения. Играта на игри също не е проблем, както виждате от кадрите на екраните Asphalt AirBorne върви с добра графика без каквито и да е проблеми. Разбира се за тези резултати допринасят още GPU ARM Mali-T720 и 2GB RAM памет. Вградената в телефона памет е 16GB, но чрез microSD четец на карти памет, можете да добавите до още 128GB. Предостатъчен обем на който да съхранявате своите игри, филми, приложения и снимки.

 

Камера и Снимки

Споменавайки снимки, не можем да не отбележим нещо много полезно при предната камера на Revo You Plus. Тя разполага с достатъчно силна диодна светкавица която може да освети дори няколко човека при в селфи при пълен мрак.

 

Предна камера със светкавица

Самият сензор е 5MP и качеството на пресъздаваните кадри е напълно достатъчно за споделяне в социалните мрежи. Ако искате да правите още по-добри снимки, готови последствие за разглеждане на голям екран, ще ви препоръчаме да снимате с основната камера. Тя вече е 13MP с двойна LED светкавица и освен автоматичен режим с различни готови филтри и настройки, разполага и с ръчен в който можете да експериментирате с кадрите си.

 

Силна двойна LED светкавица

You Plus има HDR функция чрез която подобрявате качеството на кадъра при неравномерна осветеност на преден и заден план. Тук можете да видите няколко тестови снимки които направихме с двете камери на смартфона, от тях ще добиете реална представа за качеството им.

Двойната LED светкавица пресъздава цветовете по-реалистично

Селфи с активиран Beauty Face на предната камера

Батерия

Revo You Plus се захранва от батерия с 2550mAh заряд. Оказва се, че големият FHD дисплей и хардуера на смартфона си партнират много добре, защото по време на тестовете ни, Plus средно издържа около 2 дни комбинирана работа с едно зареждане. 

 

GSam Battery Monitor тест на батерията