Вижте още: Смартфон Revo 515 – S507

 

И друг път сме разглеждали в ревютата си бели смартфони, но в дизайнът на този има нещо по-специфично. Освен сваляемият заден капак, бели са още периферната част и пространството около дисплея. Така се създава един много приятен цялостен силует, който определено ще се хареса на дамите. Въпреки това обаче Revo 555 е с универсално предназначение. Бялото ще e винаги на мода.

 

 

Подобно на по-малкият си събрат, премиерният Revo 515, и този смартфон има гръб с характерна дъговидна форма. Тя освен чисто дизайнерско решение, има и своята функционална задача – удобство за държане в ръка или пъхане в джобове. Отново с цел удобство, всички изходи са изнесени в горната част на телефона. Ще оцените това когато слушате музика със слушалки или зареждате устройството си.

 

 

Също тук намираме още едно кръгче – това е прозорецът на инфрачервеният порт. Чрез него можете да използвате Revo 555 и като дистанционно за своя телевизор. Как точно става това + още интересни и полезни функции на двата нови модела смартфони на Revo, очаквайте да видите в отделно видео ревю, още в първите дни на 2016г.

 

Дисплей

Измервайки габаритите на Revo 555 – S557, не можем да не отбележим нещо любопитно. Ширината е само 77мм, вижте сами рамката в дългите страни на екрана колко е тънка. Като съпоставка, имаме под ръка най-добрият смартфон на LG – G4. По време на премиерата му, един от акцентите на Южно корейците беше именно компактната му ширина, а тя е с по-малко от милиметър по-малка от тази на Revo-то. (76.1)

 

 

Повечето хора си мислят, че смартфоните с 5.5” диагонал на дисплея са неудобни за работа. Истината е, че когато рамката, както тук е с намалени размери, вие имате пълноценен достъп с палеца си по целия екран.

 

 

Резолюцията на дисплея е HD 1280 х 720 пиксела. Напълно достатъчни, че да покрият основните ви потребителски нужди, че дори и малко да ги надхвърлят. Картината е достатъчно ясна и с добра детайлност. Плътността на пикселите за 1” е 267 PPI а размерът на всяка от точките 0.0951мм. Следователно, дори да гледаме от по-близко разстояние, няма да забележим зърнистост която последствие води до умора в очите ни при продължителна работа.

 

Батерия

Голямата приятна изненада в Revo 555 – S557 е неговата батерия, тя може да ви направи енергонезависим за няколко дни, нещо което е немислимо за повечето смартфони издържащи максимум денонощие с едно зареждане.

 

 

Тук на разположение имаме Li-Ion акумулатор с 4000mAh. В комбиниран режим на работа, те ще ви стигнат за между 2 и 3 дни. За този добър резултат допринася и операционната система - Android версия 5.1 Lollipop.

 

Хардуер

Предвид големината на дисплея и огромната му батерия, Revo 555 е изключително подходящ за игра на игри при дълги пътувания. Разбира се за това занимание ви е нужен и достатъчно добър хардуер, ако искате да играете актуални заглавия с по-високи системни изисквания.

 

 

Смартфонът на Revo разполага с 64-битово ARMv8-A CPU MediaTek MT6735P. То има Cortex-A53 архитектура и всяко от ядрата му работи с тактова честота от 1.0 GHz. Сами виждате как телефона се справя с тежко гейм заглавие като Need For Speed No Limits. Разбира се, тук не можем да не отдадем заслуженото на удачната комбинация между 2GB RAM памет и графичен процесор Mali-T720 MP2.

 

 

Вградената памет върху която можете да съхранявате своите данни и информация е с обем от 16GB. Освен поведението при игра на игри, друг тест който може да ни даде реална представа за качеството на хардуера тук е AnTuTu Benchmark. В него, Revo 555 получава 24191 точки. Статистически погледнато, това е един много добър резултат, имайки предвид ценовият клас на модела. Тук е момента да кажем и колко струва премиерният Revo 555 – S557 в България. На официалният сайт на марката намираме цена от 349лв.

 

Кмера

Разглеждайки характеристиките на камерите на Revo 555 с помощта на тест програмата CPU-X, забелязваме, че основната е 13MP с разширение 4160х3120 пиксела, а предната 8MP. В техническите характеристики на модела си обаче Revo дават съответно 8MP и 5MP. От къде идва разминаването?

 

 

Много марки споделят само по-голямата стойност, умишлено премълчавайки, че тя е постигната чрез изкуствена софтуерна интерполация. Реалното хардуерно качество което предоставя камерата е по-малката стойност – в случая 8MP. За тези от вас които не знаят какво представлява интерполацията, най-лесно е да си представите вече реализирана снимка, която просто се разтяга, без да се увеличава качеството ѝ. Така, че тук едно голямо Браво на Revo за чесността.

 

Тестови снимки

За да добиете най-реална представа за качество с което снима модела 555, можете да видите тези кадри, те са направени именно с негова помощ при автоматичен фокус и баланс на бялото.

 

Ако се чувствате сигурни във фотографските си познания, телефонът разполага и с различни ръчни настройки. Много ефектна е функцията която ви позволява да правите снимки с многоъгълен изглед. При предната камера можете да се възползвате от разкрасяващата Beauty Face когато си правите селфита. При видео разговори максималното качество е HD.