Remix OS е интересен софтуер, с който можете да инсталирате модифицирана версия на Android OS на своя лаптоп или компютър, и така да се забавлявате с милионите приложения в Google Play на по-големите им екрани. Създателите му сега представиха последния ъпдейт на тази платформа, който вече включва поддръжка за новата Android 6.0 Marshmallow и е оптимизиран за работа с повече устройства. Така Remix OS може да се инсталира на допълнителни модели с графични чипове на NVIDIA и AMD, но също с повечето от тях, които използват процесори на Intel.

 

Все пак трябва да отбележим, че приложенията за Android биха работили най-добре на устройствата с чипове на ARM, като ъпдейта включва и още допълнителни функционалности, предаде TheVerge. Компанията Jide уточниха, че потребителите вече ще разполагат с повече възможности да променят размера и да използват едновременно няколко различни прозореца в Remix OS. Oперационната система вече разполага с допълнителен бутон, позволяващ да го правите, а приложенията показващи видео за в бъдеще ще се отварят във Full Screen режим.

 

Новият ъпдейт изисква да деинсталирате сегашния софтуер и да инсталирате отново Remix OS и това е единствения начин да се възползвате от подобренията в последната версия. Припомняме ви, че тя е оптимизирана както за 32 така и за 64-битовите устройства и не включва по подразбиране услугите на Google, които трябва след това сами да инсталирате. В заключение ще кажем, че Remix OS представлява най-добрия начин да се забавлявате с любимите си приложения за Android на своя лаптоп или компютър.

 

Вижте лаптопите с Remix OS ще се продават за €70