Рекламите са водещ източник на приходи за технологичните компании. Все пак дори Google и Facebook имат собствени граници, с които се опитват да спестят излишните послания на своите клиенти. Има определени ситуации, в които никой не би искал да бъде тормозен с реклами и добър пример в това отношение са виртуалните клавиатури на някои производители. HTC изглежда не обръщат достатъчно внимание на този факт и започнаха да разпространяват ъпдейт, който предизвика негативни коментари сред много потребители. 

 

 

 

Оказва се, че след актуализацията собствениците на смартфони с този бранд започват да виждат реклами в тяхната клавиатура по подразбиране, което определено може да е доста досадно. ТouchPal е името на компанията, която предлага софтуерна клавиатура не само за НТС, но и за много други брандове. В момента нейните софтуерни решения се използват от над 1.2 млн. потребители и имат среден рейтинг от 4.3 звезди в Google Play, предаде PocketNow. 

 

 

Сегашният проблем е свързна със софтуерна грешка в сървърите на НТС и не засяга смартфоните на другите компании. Тайванският производител потвърди, че работи над ъпдейт, който да премахне рекламите и да възстанови нормалната работа на виртуалната клавиатура. Можем само да се надяваме, че това ще се случи по-скоро и всеки от нас ще може да продължи да използва смартфона си нормално. Разбира се винаги разполагате с опцията да използвате друга софтуерна клавиатура.

 

Вижте как снима камерата на HTC U Ultra - тестови снимки и видео