Смартфоните вече навъртяха 13 г. От официалното си появяване на пазара като продуктова категория. За това време бяха подобрени значително основните параметри на тези устройства и вече откъм батерии, екрани и производителност може да се каже, че няма никакви проблеми. Всичко е на макс, потребителят е щастлив, но на производителите тази ситуация не им харесва. Ако няма какво да се подобрява, то ще се измислят нови неща. Примерно сгъваем смартфон с много камери и много екрани. Дали потребителите желаят такъв модел? За сега само тези, които искат да похарчат много пари за да блеснат пред останалите, пък то няма и много къде да блеснат тези дни.
 

 

Но според наблюденията ни дотук можем да направим едно просто заключение - ако Apple или Samsung направят триъгълен телефон, всички ще се втурнат да правят това.


А дали ще се почвят разтегателни смартфони и кога и как точно ще изглеждат, iPhone ли ще представи първият разтегателен смартфон, можем само да гадаем, а до тогава можем да се забавляваме с подобни иновативни идеи и фантазии на тема трансформърс на базата на iPhone 8.