Chrome Web Store предлага колекция от 250 хил. разширения и теми, с които можете да персонализирате визията и функционалността на популярния браузър. Според официалните данни на компанията повече от 4 млн. разширения за Google Chrome се изтеглят всеки ден. Това е подходящ начин да бъдете максимално продуктивни, независимо какво устройство използвате.

Активността на потребителите също така налага Google да предприема сериозни мерки, за да гарантира личната информация на своите потребители. Едно от най-големите съображения на потребителите е свързано с начина, по който външния софтуер от трети страни съхранява и обработва данните, които споделят.

Google си партнират с голяма мрежа от разработчици и опитват да налагат високи изисквания по отношение на безопасността. Компанията въвежда някои проблеми в декларацията на поверителност, които са насочени към предоставя на по-голям контрол в управлението на разширения от крайния потребител.

Google Chrome ще ни позволи изрично да уточняваме кои разширения искаме да имат достъп до личната ни информация от началото на 2021г.

 

 

По този начин настройката няма да е активна за всички плъгини, като по подразбиране е изключено споделянето на данни. Ако го активирате ще важи за всички разширения. Новата функция ще позволи да избирате индивидуални заглавия и да спирате достъпа на другите инсталирани разширения. Разработчиците ще трябва да се съобразят с ревизирани условия за ъплоуд на софтуер в Chrome Web Store.

Алгоритмите на компанията ще ни предупреждават, ако инсталирано приложения има подозрителен характер или попада в бази данни разпространявани от хакери. Google се надяват с допълнителни усилия да направят разширенията за Google Chrome по безопасни през 2021г.

 

 

Още от Digital: Google Chrome вече ще проверява файловете, които изтегляме за зловреден софтуер