Samsung и Huawei вероятно са първите асоциации, които повечето от нас правят, когато стане въпрос за гъвкави смартфони. Това не е случайно, тъй като именно тези две компании допринасят в най-голяма степен за развитието на технологията. 

Всъщност още преди премиерата на Mate X и Galaxy Fold бе представен първия гъвкав смартфон и неговото име е Royole FlexPai. По този начин непознатата компания успя да изпревари най-големите технологични гиганти в новосъздаващия се пазарен сегмент. 

Непознатата компания изглежда има дългосрочни планове и вече работи усилено над наследник на Royole FlexPai. Eдно от основните подобрения във втората версия на гъвкавия смартфон ще бъде дисплея, който ще бъде едновременно по-тънък и по-гъвкав от екрана на оригиналния модел.

Допълнителни оптимизации ще редуцират максимално пространството на сгъване между дисплеите, което сега остава видимо в настоящите гъвкави смартфони. Този ефект е постигнат с разработването на усъвършенствани материали, позволяващи  и по-добър радиус на прегъване на Royole FlexPai 2. 

 

 

Компанията потвърди, че ще използват Cicada Wing FFD (Fully Flexible Display) от трето поколение, който ще има радиус на сгъване от 1 милиметра, което е три пъти по-малко от Royole FlexPai. Потребителите могат да очакват над 200 хил. сгъвания. 

Интеграцията на асистиращ чип гарантира, че дисплея на Royole FlexPai 2 ще има по-добър контраст и яркост, по-широк зрителен ъгъл и ще увеличава цветовата гама. Техническите спецификации се очаква да включват 7.8-инчов дисплей със съотношение от 4:3, както и Qualcomm Snapdragon 865 процесор. 

Освен бързата скорост и поддръжката на 5G технологията Royole FlexPai 2 ще предложи LPDDR5 RAM и UFS 3.0 памет модули. Първоначалните планове на компанията предвиждаха втората версия на гъвкавия смартфон да бъде налична през второто тримесечие. 

Премиерата е отложена за септември, като конкретната дата ще бъде обявена допълнително. На този етап няма информация за камерите, както и за цената, на която ще се продава наследника на първия гъвкав смартфон.

 

Oще от Digital: Смартфоните с гъвкави дисплеи ще са достъпни за масовия потребител до края на 2022г.